Най-известният ресторантьор в София Никола Антикаджиев-Антиката си отиде дни преди

...
Най-известният ресторантьор в София Никола Антикаджиев-Антиката си отиде дни преди
Коментари Харесай

Тъжно! Почина иконата на ресторантите в София

Най-известният ресторантьор в София Никола Антикаджиев-Антиката си отиде дни преди да навърши 93 години. Тъжната новина заяви актрисата Аня Пенчева, която разгласява в обществените мрежи своя фотография с Антикаджиев, съпроводена с думите " Сбогом, приятелю! ".

Роден е на 18 ноември 1929 година в Петрич. Над 70 години Антиката бе в средите на известните в София, шеф на паметни заведения по времето преди и след 10 ноември.
-->
Клубът на артиста, Клубът на Сатиричния и на Народния спектакъл, ресторант „ Антик ” са все места, където се събираше и събира столичната бохема.

През 60-те години тълпи от хора обсаждат Кулинарния магазин в центъра на София. Ресторантът на хотел „ Славия “, Клубът на артиста на бул. „ Руски “, клубовете на Сатиричния и Народния спектакъл, на „ Булгартабак “, ресторант „ Антик “ – всички под негово ръководство. 

Това са паметни заведения, които стават място за среща на столичната артистична бохема, на политическия, културния и спортния хайлайф на България.

Антикаджиев имаше и феноменална памет. Той помнеше безусловно всичко – за всяка пиеса, за актьорите в нея. Да не приказваме за резултатите от футболни мачове или пък за политически събития, за министрите от всички държавни управления.

Енциклопедичните му знания го бяха трансформирали в „ бюро информации “ за приятелите му. Невена Коканова, Стефан Данаилов,  Кольо Анастасов, Кеворк Кеворкян, Любомир Левчев, Гунди, Гришата Вачков, Нейчо Попов, Георги Георгиев-Гец, Георги Черкелов, Аня Пенчева.

Това са единствено дребна част от имената на най-близките му другари, някои от които преселили се към този момент в по-добрия святq написа Блиц.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР