Най-известният критик на режима в Кремъл – Алексей Навални, е

...
Най-известният критик на режима в Кремъл – Алексей Навални, е
Коментари Харесай

Започна ново дело срещу Алексей Навални, обвиняват го в „екстремизъм“

Най-известният критик на режима в Кремъл – Алексей Навални, е застрашен от присъда от още 30 години зад решетките. В понеделник съветски съд стартира ново дело против опозиционера. Той е упрекнат в основаване на екстремистка организация и финансиране на екстремизма. Опозиционерът беше известен за новото правосъдно произвеждане предишния месец.

В момента Навални излежава 9-годишна ефикасна присъда по обвинявания в шикалкавене и огорчение на съда. Той е в пандиза от 2021 година, а Навални твърди, че делата против него са политически стимулирани. Припомняме, че той беше задържан при прибирането си от Германия, където се лекуваше след отравяне с нервнопаралитично вещество. Навални упрекна за нападението властта в Кремъл.

47-годишният руснак от дълго време е най-изявеното лице на опозицията против президента Владимир Путин и повече от десетилетие разкриваше корупцията в самата вътрешност на съветската власт. Харизматичен оратор, Навални изглеждаше единственият съветски опозиционен водач, кадърен да активизира всеобщо хората в цялата страна да вземат участие в антиправителствени митинги.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР