Най-известният испански съдия Антонио Матеу Лаос имаше ключова намеса, която

...
Най-известният испански съдия Антонио Матеу Лаос имаше ключова намеса, която
Коментари Харесай

Важно решение на Матеу Лаос запази напрежението при Селта

Най-известният испански арбитър Антонио Матеу Лаос имаше основна интервенция, която попречи на Селта да завоюва скъпоценна победа в битката си за оцеляване в Ла Лига. В среща от 36-ия кръг някогашният отбор на Любослав Пенев приключи 1:1 с Жирона вкъщи и при два оставащи мача към момента е заплашен от изпадане. 

Ремито не е добра вест и за съперника, който пък се бори за присъединяване в евротурнирите.

В 57-ата минута Матеу Лаос подреди пребиването на дузпа за Жирона, която в началото беше избавена от вратаря Иван Вийяр. Реферът видя, че при осъществяването на Кристиан Стуани бранителят на домакините Унай Нунес пристъпва с малко линията на наказателното поле. После тъкмо въпросният състезател на Селта мазета топката след отразяването на вратаря, като по този метод не разреши на съперников състезател да направи добавка.

Ето за какво Лаос подреди ново осъществяване от бялата точка, като този път Стуани към този момент беше прецизен. В случая този гол беше за 1:1.

По-рано в мача Селта беше излязъл напред посредством някогашния футболист на Барселона и Рома Карлес Перес, който в 42-рата имаше късмет негов шут да се отклони в тялото на футболист на Жирона и да попадне в мрежата.

По-късно в срещата и двата отбора имаха по една отлична обстановка за надвит гол, само че не се възползваха. В 79-ата централният напдател на домакините Йорген Странд Ларсен излезе самичък против вратаря, само че Пауло Гасанига избави. В добавеното време пък стражът на Жирона отрази рисков удар на Жоел Рока Касалс.

Паралелно с това Реал Сосиедад зарадва Селта, побеждавайки с 1:0 Алмерия, който е директен съперник на галисийци. До края тимът от “Балайдос ” има мачове с Кадис и Барселона. Жирона пък ще опита да стигне до седмата позиция в оставащите си срещи против Бетис и Осасуна.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР