Най-известният американски журналист в момента Тъкър Карлсън продължава европейската си

...
Най-известният американски журналист в момента Тъкър Карлсън продължава европейската си
Коментари Харесай

ЕС е готов да воюва за новото руско зарибяване

Най-известният американски публицист сега Тъкър Карлсън продължава европейската си обиколка, по време на която към този момент съумя да вземе изявление от президента на Сърбия, а през вчерашния ден беше оповестен диалог с водача на Унгария. Виктор Орбан се оказа правилен на себе си и незабавно провокира вътрешноевропейски политически скандал. Между другото той сподели, че Унгария и Сърбия ще преглеждат всеки опит за интервенция в работата на съветските газови направления като предлог за война. Преведено от извънредно транспарантни дипломатически термини, това значи, че в случай че някой се опита да взриви или по различен метод да извади от строя газопровода „ Турски поток “, Будапеща и Белград са подготвени да се бият за тръбата с оръжие в ръце и с присъединяване на бронирана техника. В последна сметка Орбан изрази убеденост, че " който би трябвало " е чул посланието му и е схванал вярно.

Такава е сладката дипломация в фамилията на европейските нации.

Трябва да се каже, че Виктор Орбан, въпреки и от позиция на двуликия западен дневен ред, да е бръмчалка и подбудител на реда, просто озвучава действителни обстоятелства, които другите страни и политиците в Европейски Съюз избират да премълчават.

И по този начин, по едно и също време с изявлението на унгарския водач във “Файненшъл Таймс ” беше оповестена публикация, която, цитирайки данни на интернационалната организация “Глобал Уитнес ”, декларира очевидното: до края на тази година страните от еврозоната ще закупят рекордно количество полутечен природен газ, създаден в Русия. По-специално, анализът дава данни, които демонстрират, че Китай обичайно е главният покупател на нашия ВПГ, размерът на доставките там за интервала от януари до юли тази година се е нараснал с 62,7%, достигайки 4,46 милиона тона. Подобен развой се следи и във финансово отношение - заради ценови съмнения износът на съветски енергийни запаси нарастна с повече от 20%, а размерът на приходите на търговците доближи близо три милиарда $.

КНР е привикнала в тази роля, само че по-нататък в листата стоят изцяло непредвидени играчи. Испания е на второ място по закупуване на съветски ВПГ, а дребна Белгия на трето. Благодарение на внезапното нарастване на съветския импорт в тези страни, общият размер на покупките на полутечен газ в Европейски Съюз набъбна незабавно с 40%. Както “Файненшъл Таймс ”, по този начин и “Глобал Уитнес ”са извънредно разочаровани от разкритата наклонност и слабостта на европейските страни, които не устояха даже година на строги антируски наказания.

Съзнателно свързахме и двете вести в един възел.

Вероятно единствено извънземните не са чували мантрата за това по какъв начин Европа ще накаже извънредно Москва, като се откаже от енергоносителите ѝ и по този метод ще пресуши съветския бюджет за защита до дъното. В резултат на небрежно въведените забрани и ембарго интернационалният пазар, където Русия е основен състезател във всички съществени стокови позиции, изпадна в цялостен хаос, а цените скочиха в стратосферата. Това докара до обстоятелството, че предходната година съветските нефт, газ, въглища и продуктите от тяхната преправка донесоха съвсем 300 милиарда $ в държавния бюджет. По пътя всички се възползват от паникьосаните европейци - в смисъл другите снабдители на запаси като Норвегия и Съединени американски щати.

През актуалната година политическите водачи на Запад излъчват позитив и убеденост, само че тази поява по никакъв метод не промени нито физическата география, нито законите на логистиката. Въглеводородните находища останаха на местата си, до момента в който прекосяването към борсовите контракти и отхвърлянето на доставките по тръбопроводи доведоха до обстоятелството, че превозвачите и притежателите на търговски флотове започнаха да печелят съвсем повече от производителите.

В съветската демократична общественост обичайно циркулира догмата, че груповият Запад ще преживее сходни финансови урагани без никакви усложнения. Например, колкото би трябвало, толкоз пари и ще бъдат отпечатани. Обективната действителност на пазара е такава, че по-малко от две години след началото на пълномащабната санкционна война даже до неотдавна мощната и дебела немска стопанска система е изпаднала в криза. Брюксел се опита да поеме водеща роля в единичните покупки на енергийни запаси, като вземе поради дяловете на потреблението на всяка обособена страна, само че този дизайн се оказа явно нежизнеспособен и, както виждаме, през днешния ден всяка страна се пробва тихомълком да изпълни своите резервоари. Ако би трябвало даже с петрол или природен газ от “изолирана ” Русия.

Има един остарял лаф: колкото и да повтаряте думата " халва ", тя няма да стане по-сладка в устата ви. Тази фраза с цялостна акуратност предава процеса на отвод на Европейския съюз от съветските енергийни запаси. Толкова доста публикации се изписаха на Запад, толкоз патетични речи се изрекоха, какъв брой сладки обещания, че спирането на комерсиалните връзки с Москва няма да повлияе на нищо, бяха раздадени. Всъщност Европа продължава да купува въглеводороди от изток, само че в този момент го прави срамежливо, отдолу под тезгяха. В същото време, съдейки по динамичността на напредък, размерите на доставките по други направления са или лимитирани, или толкоз скъпи, че страните от Европейски Съюз са подготвени безусловно да пазят скъпите тръби и терминали с оръжие в ръце. Дори една от друга.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР