Най-известната цветна градина в Нидерландия отваря врати с началото на

...
Най-известната цветна градина в Нидерландия отваря врати с началото на
Коментари Харесай

Сезонът на лалета в Нидерландия е в своя пик и се радва на хиляди посетители

Най-известната цветна градина в Нидерландия отваря порти с началото на пролетта. Тази година всеки ден се позволяват по-малко гости, с цел да могат те да се насладят по-добре на поддържаните лехи с лалета и други цветя.Пролетта в Нидерландия настава с хиляди безкрайни лехи от разноцветни лалета. Кеукенхоф, една от най-известните цветни градини в страната, още веднъж е отворена за гости. Но тази година всекидневно ще бъдат допускани 20 000 гости по-малко. Промяната има за цел да усъвършенства прекарването.
Преди Коронавирус в някои дни тук в парка имаше 60 000 души. Това е прекалено много. Затова въведохме ограничаване до 40 000 души за един ден. Това е задоволително. Така има по малко боклуци.
Йерун Дуйстер, шеф на Кеукенхоф

Нидерландските производители на лалета също вървят в крайник с времето - понижават използването на химикали и употребяват устойчива сила, където е допустимо. Арян Смит наследява фермата северно от Амстердам от татко си преди 20 години.Тогава той е произвеждал по 100 000 лалета за един сезон.Днес той създава същото количество за един ден на своите 14 хектара земя. През последното десетилетие Смит последователно модернизира производството, понижава използването на химикали, основава система за преработване на водата и създава към 35% от силата си със слънчеви панели. Правителството желае да бъдем доста по-бързи с модернизаиите, в сравнение с можем. Трябва ни време, споделя той.
Не можем да създадем смяна за една или две години. Трябват ни пет, може би 10 години, с цел да създадем огромни крачки. Да не забравяме, че преди 15, 20 години използвахме някакви химикали, само че в този момент е 80% по-малко, в сравнение с преди. Това значи, че вършим много положителни стъпки.
Арян Смит, производител на лалета

Само в Кеукенхоф градинарите засаждат и отглеждат 7 милиона луковици. Посетители от целия свят се стичат, с цел да видят живописния театър, който продължава от 23 март до 14 май. Засаждат се разнообразни типове цъфтящи цветя, нарциси, крокуси, зюмбюли и лалета в три интервала. Има ранни лалета, приблизително цъфтящи лалета и последната третина, късно цъфтящите. Така че всяка седмица имаме друга картина, споделя шефът на градината.Това е нидерландското цветно събитие на годината.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР