Най-интересното, но същевременно и най-трудното събитие ще е ротацията на

...
Най-интересното, но същевременно и най-трудното събитие ще е ротацията на
Коментари Харесай

Ще изхвърчи ли Асен Василев при ротацията?! Експерти прогнозират театър и големи сблъсъци

Най-интересното, само че в същото време и най-трудното събитие ще е ротацията на премиера. Преди ротацията още през февруари месец ще стартират диалози в „ некоалицията “ по какъв начин да създадат ротацията. Всички конфликти, искри, ненавист и спектакъл ще се разиграят по време на ротацията. Очакванията си за възможните промени в изпълнителната власт изрази в студиото на Българска национална телевизия политологът проф. Татяна Буруджиева.
По думите ѝ първо би трябвало да се види дали ще има смяна в структурата на самата ротация – всеки министър да извършва единствено една функционалност. Буруджиева се пита кой ще е външен министър на мястото на Мария Габриел и въобще ще има ли и промяна на министри.
Вероятно финансовият министър Асен Василев ще е основната фигура преди ротацията във властта. Според нея Василев ще направи всичко допустимо, с цел да може депутатите да схванат, че става за финансов министър. С доста нерви и тракане на крайник бюджетът няма да мине, посочи Буруджиева.
Огромният капан, в който попадат „ Продължаваме промяната “ е, че желаят и претендират, че с 30 депутати карат цялата кола – те нямат достъп до газта на колата и до спирачката. Когато нямат достъп до газта и спирачката, се оказва, че са пасажери, очерта и метафорично социологът Кънчо Стойчев за обстановката в „ сглобката “.
Той сложи акцент не толкоз върху въпроса кой тъкмо ще е министър или министър председател, а за финансовата непоклатимост на страната. Хубаво е хората да получават повече средства, стига да бъдат по-ефективни, сподели Кънчо Стойчев.
Огромната неточност на метода към бюджета е, че се гледа като на хранилка, а бюджетът е инструмент за политики и повишение на успеваемостта на всички, на всички разноски, уточни той.
Той прикани политиците да се карат и да вършат каквото желаят, само че да понижат бюджетният недостиг от 3 на 1%. Бюджетният недостиг от 3% е пазаруване на политическо време, уточни Стойчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР