Най-интересните въпроси във всяко управление са персоналните. Когато става въпрос

...
Най-интересните въпроси във всяко управление са персоналните. Когато става въпрос
Коментари Харесай

Ще има трусове при ротацията, но мнозинството ще се запази, прогнозира политолог

„ Най-интересните въпроси във всяко ръководство са персоналните. Когато става въпрос за назначението на съответни хора постоянно ползата е по-висок, страстта е по-силна и постоянно конфликтът е по-сериозен. Трусове при ротацията сигурно ще има, само че те няма да слагат под подозрението съществуването на болшинството. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime политологът доцент Борис Попиванов.
Това болшинство е посочило, че в най-разнообразни обстановки, без значение от трусовете, е в положение да откри общ метод и пресечена точка на трите участващи обединения. Няма причина да се откажат от всичко.
доцент Борис Попиванов, политолог

В идващите няколко месеца ще би трябвало да бъдат заети съставите на регулаторите, към 80 позиции, уточни доцент Попиванов.

Имаме налице три политически сили с големи упоритости и апетити в областта на държавното ръководство като цяло и те са се примирили, че най-малко за известно време ще бъдат дружно и ще търсят пътища между тях, в това число през персоналните назначения “, означи политологът.

Според него главният преломен миг в живота на това държавно управление са били локалните избори .

Партиите си мислеха, че при разгромна победа на едните и огромна загуба на някого, ще могат да преформатират ръководството, само че това не се е случило, разяснява доцент Попиванов.

„ Постепенното нахлуване на Движение за права и свободи в ръководството е реалност и това не се отхвърля от никого “, счита политологът.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР