Най-харизматичният, най-мистичният, гениалният. Пилотът, който вярваше, че има Божията благословия

...
Най-харизматичният, най-мистичният, гениалният. Пилотът, който вярваше, че има Божията благословия
Коментари Харесай

Ayrton SENNA | Ако имаш Бог на своя страна, всичко в живота придобива яснота

Най-харизматичният, най-мистичният, гениалният. Пилотът, който вярваше, че има Божията благословия да побеждава. " Да си втори, значи да си първи измежду изгубилите ". Такава е истината за именития първенец Аертон Сена. Няма друго място с изключение на първото, няма друга цел с изключение на успеха. Мисия, прорязана от високоскоростните прави на живота, извоювала най-грандиозните победи на пистите, победена само от гибелта. Малкото момче от Бразилия, което усещаше, че Бог е на негова страна и се осмели да сбъдне най-големите си фантазии. С неотстъпчивост, твърдоглавие и цялостна посветеност - изпипвайки най-малките елементи, приемайки най-рискованите решения. Пилотът, който владееше до съвършенство танцуващия под дъжда болид и сграбчваше всеки възложен късмет, с цел да го трансформира в нова победа. " Страхът е трогателен ", споделяше Аертон Сена и продължаваше да се надбягва с всичките си страхове. Това му донесе 41 извоювани надпревари и го трансформира в най-младия троент Световен първенец на Формула 1. Сена откровено вярваше, че най-силните моменти в кариерата му са свързани с началото – времето на чистата конкуренция - без пари, без мръсна политика.

1 май, 1994 година, Гран при на Сан Марино, пистата Имола, Италия.
" Сутринта преди последното си съревнование, когато се събудил, той взел Библията, по този начин както правеше всякога. Отворил и прочел откъс, в който било написано - " Днес Бог ще те подари с най-големия си подарък - самия Себе си! "  (думи на сестра му Вивиан от документалния филм " SENNA " ).

Шампионът го няма. Легендата е жива.

Вивиан СЕНА, в спомен за своя брат:
" Той бе съвършен на влажен терен, само че с цел да си подобен, първо би трябвало да се провалиш. Когато беше на 12 години, Аертон водеше в съревнование по картинг на " Интерлагос ", само че загуби надзор на мократа писта, завъртя се и отпадна. Оттогава при всеки дъжд излизаше с карта и караше до мрачно, колкото се може повече, след което се връщаше у дома влажен до кости. Така се научи да кара на дъжд. "

   

Аз съм прилевигирован. Винаги съм имал доста добър живот. Но всичко, което съм получил от живота е с помощта на цялостната ми отдаденост и голямото предпочитание да реализирам задачите си – предпочитание за победа, победа в живота, не като играч. За всички тези, които са в търсене на своите победи, ще кажа – който и да сте в живота, даже да сте на най-високо или пък непретенциозно равнище, вие би трябвало да покажете огромна мощ и увереност и да вършиме всичко с обич и дълбока религия в Бог. Един ден, вие ще постигнете своите цели и ще бъдете спечелили.

Със силата на съзнанието, с увереност, непреклонност, с инстинкта, както и с опита, можеш да летиш доста нависоко.

Не си представям, че мога да карам по метод, който не е опасен. Всеки би трябвало да се усъвършенства. Всеки водач има своя лимит. Моят обаче отива малко по-напред от всички останали.
Изведнъж разбрах, че към този момент не карам колата умишлено. Аз карах воден от някакъв инстинкт, единствено аз бях в друго измерение.

В един момент ти правиш нещо, което никой различен не е кадърен да направи. Всичко това те връща в действителността и те кара да осъзнаеш, какъв брой си нежен. В същият този миг, когато ти се виждаш като най-хубавият, най-бързият, недосегаемият – тогава ти си необикновено нежен.

Богатите хора не могат да живеят на остров, заобиколени от бедността. Всички ние дишаме еднакъв въздух. Всеки заслужава да получи своя късмет.

Парите са необичайно нещо. Всеки, който няма, си ги слага за цел. Онези, които ги имат – са цялостни с проблеми.

По отношение на показване, отдаденост, старания, посвещение – няма междинна позиция. Или правиш всичко съвършено, или по-добре не се захващай.

Снимки: Pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР