Най-голямото езеро в Германия е толкова голямо, че често е

...
Най-голямото езеро в Германия е толкова голямо, че често е
Коментари Харесай

Боденското езеро: Един водоем, четири държави

Най-голямото езеро в Германия е толкоз огромно, че постоянно е наричано "вътрешно море ".

И Австрия, и Швейцария обрисуват крайбрежията му, а водите на Боденското езеро се вливат в Рейн, с цел да образуват естествена граница с Лихтенщайн.

Тези четири страни, плюс езерото, съставляват района на Бодензее.

Ето и някои от забележителностите му, които не трябва да пропускате, показани от Daily Mail:

Steigenberger Inselhotel
View this post on Instagram
A post shared by @phototine63

Първоначално доминикански манастир от 13 век, по-късно е трансфорат в първокласен хотел. Оригиналните манастирски фрески са реставрирани, с цел да могат гостите да им се любуват.

Статуята на Империя в Констанц
View this post on Instagram
A post shared by Anna (@annaskunstecke)

Посетителите на пристанището на Констанц не могат да пропуснат локалната забележителност - въртяща се 9-метрова скулптура на нищожно облечена, много талантлива жена.

Жителите на града са шокирани, когато за първи път виждат статуята на митичната богиня Империя, като молят управляващите да я отстранен. Земята обаче е благосъстоятелност на железопътната компания и тя отхвърля. Днес това е най-популярната туристическа атракция в Констанц.

Летището във Фридрихсхафен



Това е мястото, на което Граф декор Цепелин основава дирижабълите, които носят неговото име. Настоящите версии с дължина 75 метра се задвижват от електрически мотори. Това е величествен, екологичен метод да видите района, до момента в който дирижабълът се плъзга във въздуха, само че би трябвало да резервирате авансово.

Тетнанг



Популярен е с качеството на своя хмел, който обуслява интернационалната пивоварна търговия в региона. Можете да посетите и плантация за хмел.

Hohentwiel
View this post on Instagram
A post shared by HS Bodensee (@historischeschifffahrtbodensee)

Това е реставриран кралски параход, който плава из езерото, до момента в който пасажерите се любуват на вечерята си. Освен непрекъснато изменящата се природа, блестящите елементи на кораба също заслужават удивление, само че наоколо до котлите става горещо.

Брегенц



Това е красиво градче с паркове и обсипани с дървета улици. Дом е на най-голямата плаваща сцена в света, на която всяка лятна вечер има огромна оперна режисура, гледана от до 7000 души, седнали на брега.

Въжена линия Pfander



Тя води посетителите до локален планински връх. Местните споделят, че в явен ден от него можете да видите 240 върха на Алпите. Има парк за диви животни, който населяват елени, диви прасета и козирог, а децата могат да се насладят на огромна детска площадка, до момента в който туристите изследват мрежата от алеи за разходка.

Лихтенщайн



Княжеството е дребна страна с население от единствено 38 500 души. До края на Втората международна война страната изпитва финансови усложнения, тъй че тогавашният принц Франц-Йозеф продава скъпи фамилни творби на изкуството, с цел да набере финансиране за княжеството. Просперитетът на страната - в този момент една от най-богатите в света, се дължи на неговите старания.

Пешеходната основна улица на столицата Вадуц е изпълнена с улично изкуство. В съкровищницата се съхраняват бижутата на короната и невероятна сбирка от остарели оръжейни реликви, както и едно от известните великденски яйца на Фаберже.

Винената пътека на Вайнфелден
View this post on Instagram
A post shared by Marc Aeschlimann (@the_aeschli)

Пренасяме се в Швейцария. Започва от гарата, където можете да купите специфична раница, която включва карта, чаша за вино и код за достъп до хранилищата за вино, ситуирани по маршрута.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР