Най-голямата руска банка Сбербанк обяви днес, че се оттегля от

...
Най-голямата руска банка Сбербанк обяви днес, че се оттегля от
Коментари Харесай

Най-голямата руска банка се оттегля от европейския пазар

Най-голямата съветска банка Сбербанк разгласи през днешния ден, че се отдръпва от европейския пазар, откакто беше тежко наранена от огромните финансови наказания, наложени поради съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес.

"Сбербанк реши да се отдръпна от европейския пазар. Дъщерните банки на групата се сблъскват с неестествено приключване на средства и закани за сигурността на чиновниците и клоновете. Това се показва в официално съобщение на банката, представено от съветските медии.

Сбербанк не е в положение да даде налични средства на европейските си филиали поради наредба на Централната съветска банка, съгласно официалното съобщение.

Сбербанк е показана в осем европейски страни: Германия, Австрия, Хърватия, Чехия, Унгария, Словения, Сърбия и Босна и Херцеговина. Европейските филиали на Сбербанк разполагат с високо ниво на капитал и активи и вложенията на клиентите са обезпечени в сходство с локалното законодателство, увери банката, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейският банков регулатор заяви през вчерашния ден вечерта, че ще бъде открита процедура по неплатежоспособност за главния филиал на Сбербанк в Европа, отслабен от финансовите наказания. Дъщерната банка Sberbank Europe, основана в Австрия, за която работят 4000 души, ще бъде предмет на процедура по неплатежоспособност в тази страна, посочи Единният съвет за преструктуриране (CRU).

Австрийският финансов регулатор е забранил тази заран комерсиалната активност на Сбербанк по искане на Европейската централна банка, а при започване на седмицата Националната банка на Чехия е почнала развой по отнемането на лиценза на локалната дъщерна банка на Сбербанк, осведоми ТАСС.

Сбербанк обаче е съумяла да приключи сполучливо в понеделник (28 февруари) договорката по продажбата на Сбербанк Сърбия на сръбската банка АИК Банк.

Нова Люблянска банка ще купи Сбербанк Словения от съветската Sberbank Europe Group, съобщи шефът на централната банка на Словения Боштиян Васле късно нощес, съобщи Хина.

Намерено беше общо решение за Сбербанк, което значи, че банката ще бъде продадена на друга банка, към този момент оперираща в Словения - NLB, сподели шефът на централната банка на Словения по словенската телевизия.

Васле добави, че е открито бързо решение за банката, която извършваше лимитирана работа в последните дни по метод, който няма да натовари други банки или държавния бюджет.

От сряда клиентите на Сбербанк Словения ще могат да имат достъп до своите сметки, ще могат да вършат заплащания и да обслужват своите заеми, сподели гуверньорът.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР