Най-голямата надеж­да на България за медал на Световното първен­ство по

...
Най-голямата надеж­да на България за медал на Световното първен­ство по
Коментари Харесай

Мирела скача за злато, Ивет ще бяга на 200 метра в Доха

Най-голямата надеж­да на България за орден на Световното първен­ство по лека атлетика в Доха - Мирела Демире­ва, ще започва по­следна на финала в скока на височина през днешния ден. Бит­ката за оценките за­почва в 20:30 часа, написа "Тема Спорт ".

Спор­тист №1 за 2016 година беше отредено да стартира своите първи опити 12-а, колкото са и участ­ничките в бранша. Та­ка тя ще има възмож­ността деликатно да реши изискванията на стадиона и действително да ревизира какво е състоя­нието на всички оста­нали 11 атлетки във фи­нала.

Мирела разгласи точно на 30-ия си рожден ден, който отпразнува в съ­бота, че единствената цел пред нея в Доха е международната купа. До момента Демирева няма златен орден от огромно състезание. Българката завоюва сребро през 2016-а на Олимпиадата в Рио, като се подреди втора и на европейските шампионати в Амстердам същата година, както и в Берлин през 2018-а.

Най-доб­рото ѝ класиране на състезание на планета­та е седмото място в Лондон през 2017-а, ко­гато не се показа на предстоящото равнище и запи­са непретенциозен резултат от 192 сантиметра. Тогава обаче Демирева бе из­мъчвана от контузия, която не ѝ разреши да реализира освен това.

Днес за седмото си присъединяване на международно състезание на старт ще застане Ивет Лалова. 35-годишната со­фиянка ще бяга във втора серия на половин обиколка, която стартира от 17:14 часа.

Тя се отка­за от спринта на 100 ме­тра, с цел да запази сили за по-дългата отдалеченост, на която има и по-големи шансове за влиза­не във край и евентуал­но продобиване на орден. Българката е на 13-о мя­сто в ранглистата за сезона с 22.45 секунди. Досега най-хубавото класи­ране на Ивет на светов­но е от 2015-а, когато зае седма позиция имен­но на 200 метра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР