Най-голямата криптовалута биткойн поевтиня с близо 15%, а някои други

...
Най-голямата криптовалута биткойн поевтиня с близо 15%, а някои други
Коментари Харесай

Черна неделя за биткойна и останалите криптовалути

Най-голямата криптовалута биткойн поевтиня с близо 15%, а някои други цифрови валути се сринаха с 20% по време на неделната търговия, отбелязвайки най-драматичните намаления от към седем седмици насам (от февруари насам).
Този ценови срив стана факт единствено дни след забележителния напредък на пазарите за криптовалути, когато биткойнът нарастна до рекорден ценови връх към 64 829 $, съгласно данни на криптоборсата Coinbase.
В неделя водещата криптовалута се срина за малко с близо 15% към 51 900 щатски $, откакто нейният ценови спад се ограничи в границите на деня с 10% до към 56 000 $.
Подобен и даже по-драматичен спад претърпяха и редица други криптовалути, като Етериум (Ethereum) се раздели с 18% от цената си, XRP (Ripple) - с 19% и Litecoin с 18 на 100.
Според анализатори нямаше ясна причина за тези брутални разпродажби, само че не е изключено повода да е обвързвана със почналата през предходната седмица търговия на акции на криптоборсата Coinbase на софтуерната борса Nasdaq. Има информации, че след мощния дебют на Coinbase на пазара на акции, който способства в началото за следващия растеж на криптовалутите, вътрешни лица от самата платформа за търговия на цифрови валути са разпродали единствено за два дни акции за близо 5 милиарда $. Главният изпълнителен шеф на компанията е продал акции на Coinbase в размер на 291.8 млн. $, а финансовият шеф на компанията Алесия Хас се приказва, че е продала всичките си 255 500 акции за близо 100 млн. $.
В началото на търговията в понеделник биткойнът пробва известна стабиизация, поскъпвайки с към 2% към 57 300 $, намирайки поддръжка от Китайската централна банка, която изнендващо дефинира водещата криптовалута като допустима "алтернативна инвестиция ".
Заместник-управителят на Китайската национална банка Ли Бо съобщи, че централната банка гледа на биткойна като на "алтернатива за вложения ", демонстрирайки по този метод огромна смяна в политиката на централната банка във връзка с криптовалутите.
"Ние преглеждаме биткойна и така наречен "стабилни монети (криптовалути) " като криптоактиви. Това са други възможности за вложения. Те не са валута сами по себе си. И по този начин, главната роля, която виждаме за крипто активите в бъдеще, е като на инвестиция опция ", уточни той по време на полемика, проведена от бизнес телевизия CNBC по време на "Боао конгрес " в Азия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР