Най-голямата комета, откривана някога, пътува към Слънцето повече от 1

...
Най-голямата комета, откривана някога, пътува към Слънцето повече от 1
Коментари Харесай

Телескопът „Хъбъл“ идентифицира най-голямата комета, откривана някога

Най-голямата комета, откривана в миналото, пътува към Слънцето повече от 1 милион години, а гигантските ѝ мащаби хвърлят светлина върху мистериозните обекти, които съставляват една от най-големите структури в нашата Слънчева система.

В ново проучване астрономите употребяват галактическия телескоп " Хъбъл ", с цел да потвърдят, че твърдият център на гигантската комета C/2014 UN271 (Бернардинели-Бернщайн) е най-голямото ядро на комета, откривано в миналото. То е смайващите 50 пъти по-голямо от множеството познати комети и е необятно съвсем 140 км, оповестява „ Стъди Файндс “.

Този чудно огромен размер - или по-скоро очевидната му чудноватост - може да ни каже повече за кометите, в сравнение с всички проучвания до момента.

C/2014 UN271 произлиза от Облака на Оорт: гигантско, сферично разпространяване на ледени обекти, за което се допуска, че заобикаля Слънцето в най-дълбоките и най-отдалечените сектори на нашата Слънчева система (толкова надалеч, че се счита, че се простира най-малко на една четвърт от пътя към идната най-близка звездна система - Алфа Кентавър).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР