Най-голямата икономика в света е силно зависима от транспортния и

...
Най-голямата икономика в света е силно зависима от транспортния и
Коментари Харесай

Икономика №1 дава работа на повече шофьори на тирове от населението на България

Най-голямата стопанска система в света е мощно подвластна от транспортния и логистичния си бранш. Индустрията дава отговор за доставките на 71% от създаваните артикули там и обезпечава към 6% от заетостта в Щатите.

В бранша са заети милиони водачи, които носят милиарди долари годишни доходи. За да илюстрират по-добре смисъла на промишлеността за американската стопанска система от Business Insider показват едни от най-важните обстоятелства за нея:

Приходи, по-големи от Брутният вътрешен продукт на над 150 страни

През 2017 година приходите от транспорт в Съединени американски щати са били малко над 700 милиарда $. Това е два пъти повече от целия Брутният вътрешен продукт на Бангладеш и малко под този на Колумбия, демонстрират данните от Factbook на Централно разузнавателно управление на САЩ. Ако промишлеността беше обособена страна, то тя би била 33-та в света по Брутният вътрешен продукт.

Секторът способства за 5,8% от заетостта в Съединени американски щати

Към 2018 година в американската стопанска система са заети към 129 милиона души, които работят на цялостен работен ден. Грубо 7,4 милиона от тях работят в промишлеността.

Само за Walmart работят над 8600 водачи на камиони

Веригата за търговия с бързооборотни артикули Walmart не разчита на реализатори, а има свои камиони, които употребява за доставките си. За нея работят над 8600 души, а проектите ѝ са да наеме още 1400 водачи. Те печелят към 88 000 $ годишно.

Доставки на 10,8 милиарда тона артикули

През 2017 година посредством камиони са били доставени 10,8 милиарда тона артикули в Щатите.

Значението за веригите

Повечето вериги за търговия с хранителни артикули биха останали без такива, в случай че камионите за доставки в Съединени американски щати спрат да се движат единствено за три дни.

Индустрията се нуждае от 900 000 водачи

През 2018 година от American Trucking Association излязоха с калкулации, че на промишлеността ще са ѝ нужни още 900 000 водачи, с цел да отговори на възходящото търсене.

Тираджиите имат по-малък годишен приход от този на множеството американци

Според Bureau of Labor Statistics през 2018 година междинният приход на година за страната е 46 800 $. Този на водачите в превоза и логистиката е приблизително 43 680 $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР