Най-голямата група в Европейския парламент - тази на Европейската народна

...
Най-голямата група в Европейския парламент - тази на Европейската народна
Коментари Харесай

Малтийка е кандидатът на ЕНП за председател на ЕП

Най-голямата група в Европейския парламент - тази на Европейската национална партия номинира малтийската евродепутатка Роберта Мецола за претендент за ръководител на Европарламента.

Председателят на Европарламента се избира за две години и половина, като по-късно може да бъде избран отново. Мандатът на настоящия ръководител Давид Сасоли изчита през януари.

Мецола завоюва вота в групата си в конкуренция с евродепутатката от Нидерланция Естер де Ланге и австриеца Отмар Карас.

Председателят на групата - немският евродепутат Манфред Вебер изобщо не взе участие в избора, чака се Вебер да наследи настоящия водач на Европейската национална партия Доналд Туск.

Сегашният ръководител на Европарламента - социалистът Давид Сасоли към момента не се е кандидатирал публично за втори мандат, само че се чака да го направи.

Роберта Мецола стана доста популяна в България предходната година, когато внесе ремонти в резолюцията на Европарламента за България. Тя предложи в резолюцията да има текст за българския президент, в който се споделя, че въпреки че би трябвало да е надпартиен, президентът е " срещу държавното управление и употребява митингите като платформа, с цел да показва своите позиции ".

Мецола беше предложила и текст, който се отнася за Васил Божков, без да се загатва името му. В текста се споделяше, че " той налива финансови средства в продължаващите митинги ". Предложенията за ремонти бяха отхвърлени, само че провокираха вълна от неодобрение против Мецола в България.

Европейското издаде " Политико " написа за 42-годишната Мецола, че е характерен артикул на брюкселския балон - приключила е Колежа на Европа в Брюж, работила е като правист в посланичество на Европейски Съюз в Брюксел, след това е била юридическия консултант на Катрин Аштън, някогашен посланик номер едно на Европейски Съюз. Мецола е омъжена и е майка на четири деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР