Най-голямата германска група за защита на потребителите заведе дело срещу

...
Най-голямата германска група за защита на потребителите заведе дело срещу
Коментари Харесай

Потребители съдят Daimler. Искат компенсация за „Дизелгейт“

Най-голямата немска група за отбрана на потребителите заведе дело против производителя на коли Daimler, което би улеснило притежателите на Mercedes да получат компенсации поради абсурда с операции за отделяните от коли количества дизелови излъчвания, добил известност като „ Дизелгейт “.

Делото е заведено от групата VZBV в съда в Щутгарт, където е и централата на Daimler, написа ДПА.

По-рано немският орган за лицензиране на транспортни средства - KBA, откри, че стотици хиляди коли с дизелов мотор, създадени от Daimler, употребяват неприемлива технология за отработените газове, което принуди концерна да изтегли голям брой коли за преоборудване.

„ Тези, които може да са били наранени, ще получат сигурност дали Daimler AG съзнателно е конфигурирала противозаконни устройства за щета в няколко модела транспортни средства “, разяснява Клаус Мюлер, началник на VZBV, представен от „ Ройтерс “. По думите му обвиняването ще внесе изясненост измежду засегнатите от „ Дизелгейт “ притежатели на коли.

От Daimler обявиха, че смятат разногласието за безпочвен. Същевременно от VZBV калкулират, че общо 254 хиляди коли с марка Mercedes са били изтеглени от немския пазар поради скандалния случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР