Най-голямата европейска конференция за цифрова политика Masters of Digital 2020

...
Най-голямата европейска конференция за цифрова политика Masters of Digital 2020
Коментари Харесай

Мария Габриел награди най-успешните в Европа малки и средни цифрови предприятия

Най-голямата европейска конференция за цифрова политика Masters of Digital 2020 събра тази година в Брюксел над 400 висши представители от света на цифровите технологии и водещи политически фигури. Гвоздеят на конференцията беше връчването на премиите Future Unicorn, които се дават на сполучливи европейски МСП, цифровизирали своя бизнес и предлагащи новаторски цифрови артикули и услуги. „ Иновациите, проучванията и образованието са основни за подготовката ни за бъдещето. А това бъдеще, без подозрение, е цифрово.

Цифровата промяна е значим инструмент за справяне с главните световни провокации на нашето време – от климатичните промени, през демографските проблеми до здравето. Силно имам вяра, че новаторските компании като номинираните за премията, ще преодолеят тези провокации, и че европейската цифрова промишленост ще процъфтява на безпристрастен за климата континент “, съобщи българският еврокомисар.

Тя показа достиженията на актуалната стратегия „ Хоризонт 2020 “, която ще бъде надградена с неколкократно по-голяма поддръжка за нововъведенията посредством „ Хоризонт Европа “, започваща през 2021 година Ресурсите ще бъдат ориентирани към така наречен задачи за битка с рака, изменението на климата, интелигентни градове и други.

Европейският съвет за нововъведения (EIC) ще има централно място, изключително като поддържа пробивните нововъведения. 70% от бюджета му са за МСП, което ще помогне на иноваторите да основат пазари на бъдещето, да привлекат финансиране и да разпрострат фирмите си.

Мария Габриел открива Национален научно-образователен фестивал "Намереното потомство "

„ Трябва да сравним упоритостите си с нашите запаси. Ето за какво Европейската комисия предложи бюджет от 100 милиарда евро за „ Хоризонт Европа “. Това е доста нарастване спрямо „ Хоризонт 2020 “.

Окончателните числа ще зависят от резултата от настоящите договаряния сред държавите-членки по отношение на многогодишната финансова рамка. Предвид опциите и провокациите, които ни предстоят в бъдещето, в този момент би трябвало да влагаме в европейски проучвания и нововъведения повече от всеки път.

Бих желала да ви прикани да извършите каквото е по силите ви, с цел да убедите националните си държавни управления да създадат това действителност “, моли Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова към участниците. Като предизвикателство пред триумфа на цифровата промяна тя открои цифровите умения.

Недостатъчно положителните цифрови умения директно въздействат върху заетостта и приобщаването. Затова стартираният през 2018 година План за деяние в региона на цифровото обучение ще бъде обновен до края на годината с по-амбициозни дейности.

Обновеният проект ще поддържа с по-голяма мощ създаване на просветителни системи, подобаващи за цифровата епоха. Медийната просветеност също е основен съставен елемент на проекта, тъй като провокации като дезинформация и липса на доверие в демократичните институции изискват способността за схващане и взаимоотношение с технологиите по сериозен метод. „ Ние знаем провокациите, само че можем да забележим и опциите. Знаем мощните си страни и знаем къде ще би трябвало да се подобрим.

Цифровите иноватори са основните играчи и Европейската комисия ще продължаваме да ги подкрепяме”, заключи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР