Най-голямата базирана в Швейцария банка - UBS, е в напреднал

...
Най-голямата базирана в Швейцария банка - UBS, е в напреднал
Коментари Харесай

Най-голямата банка в Швейцария опитва да купи Credit Suisse

Най-голямата основана в Швейцария банка - UBS, е в напреднал стадий на договаряния за закупуване съперника си в рецесия Credit Suisse или част от него, заяви CNN.

Акциите на Credit Suisse паднаха внезапно през последните дни, откакто финансовата институция разгласи, че е разкрила " основна уязвимост " във финансовите си доклади. Спешна в размер на 54 милиарда щатски $ (44,5 милиарда английски паунда) не се оказва задоволителна за разрешаването на казуса.

Регулаторите се пробват да улеснят договорката преди пазарите отварянето на финасовите пазари в понеделник поради опасения, че акциите на Credit Suisse може да продължат да падат, откакто се сринаха с 24% в сряда, което провокира масирани ликвидации на европейските пазари и опасения от по-широка финансова рецесия.
 ЕЦБ: Банките в еврозоната остават постоянни
ЕЦБ: Банките в еврозоната остават постоянни

Няма риск в резултат на пазарните разтърсвания

Правителството на Швейцария организира изключително съвещание в събота вечерта, само че за момента няма публично изказване за хода на договарянията.

Според Reuters UBS е поискала страната да покрие към 6 милиарда щатски $ (4,9 милиарда английски лири) от разноските по закупуването на Credit Suisse.

CNN отбелязва, че такава сделка може да докара до значителни съкращения на работни места.
 Шолц изключва опцията за финансова рецесия в Германия и Европа
Шолц изключва опцията за финансова рецесия в Германия и Европа

Паричната система към този момент не е толкоз крехка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР