Най-голямата банка в Австралия, Commonwealth Bank (CBA) обяви, че ще

...
Най-голямата банка в Австралия, Commonwealth Bank (CBA) обяви, че ще
Коментари Харесай

Австралийският банков гигант CBA предприема действия срещу крипто измамници

Най-голямата банка в Австралия, Commonwealth Bank (CBA) разгласи, че ще приложи избрани ограничения, с цел да защищити клиентите си от евентуални измами, свързани с крипто тържища.

В светлината на неотдавнашните правосъдни каузи, пред които са изправени международни тържища и решението на друга огромна австралийска банка, Westpac, да ограничи транзакциите с Binance, CBA реши да откаже или краткотрайно да забави избрани заплащания към крипто тържища.

На 8 юни CBA разгласява изказване, в което изясни, че тези ограничения се вкарват, с цел да се защитят клиентите от опасности от измами при осъществяване на заплащания към крипто тържища.

Банката не разкри обществено или пред клиентите си съответните типове заплащания, които ще бъдат блокирани или забавени, базирайки се на опасения, че измамниците могат да се възползват от тази информация.

Освен това CBA съобщи, че ще вкара месечен предел от 10,000 австралийски $ ($6,650) за средствата на клиентите, изпращани на крипто тържища за закупуване на криптовалути .

Този предел ще бъде въведен през идващите месеци. Банката акцентира, че тези ограничения ще бъдат непрестанно преглеждани и следени за тяхната успеваемост.

Джеймс Робъртс, общоприет управител на службите за ръководство на измамите на CBA, посочи световното разпространяване на измамниците, които се възползват от възходящия интерес към криптовалутите. Тези измамници постоянно се показват за законни капиталови благоприятни условия или пренасочват средства към крипто тържища.

Това решение бележи забележителна смяна за CBA, като се има поради, че единствено преди година и половина, през ноември 2021 година, банката имаше проекти да започва услуги за крипто търговия посредством своето приложение CommBank.

Главният изпълнителен шеф на CBA, Мат Комин, преди този момент призна рисковете, свързани с присъединяване в крипто бранша, само че показа, че по-големият риск се крие в неучастието.

Регулаторните опасения обаче доведоха до отсрочване на планувания пилотен план за продукта за крипто търговия през май 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР