Най-голямата автомобилостроителна компания в Япония Toyota има намерение около 2025

...
Най-голямата автомобилостроителна компания в Япония Toyota има намерение около 2025
Коментари Харесай

През 2025 г. Toyota спира колите с бензинови и дизелови двигатели

Най-голямата автомобилостроителна компания в Япония Toyota има желание към 2025 година изцяло да приключи производството на коли с бензинови и дизелови мотори. Това беше огласено на проведен от компанията семинар в Токио, съобщи БГНЕС.

След това компанията ще се концентрира единствено върху продажбата на коли, употребяващи в друга степен електрически мотори. Става дума за хибридни бензиново-електрически мотори, коли на водородно гориво, а също и чисти електрически автомобили. На семинара било маркирано, че в първата половина на 2020-те години Toyota ще предложи на пазара над 10 типа електрически автомобили. В момента колосът не създава такива коли.

Друга огромна японска компания в тази област - Mazda - заяви по-рано, че възнамерява в първата половина на 2030-те години изцяло да се откаже от производството на коли с бензинови или дизелови мотори в интерес на хибридите и електрическите автомобили.

През август Mazda и Toyota огласиха желанието си да влязат в партньорство за създаването на коли с електродвигатели и основаването на взаимно дружество на територията на Съединени американски щати. Разширяването на съдействието сред двете компании е подбудено в частност и от обстоятелството на ожесточаване екологичните правила по целия свят и решението на управляващите във Англия и Франция да бъдат прекратени продажбите на коли с дизелови и бензинови мотори през 2040 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР