Най-голямата американска комания, извършваща доставки на храна по домовете -

...
Най-голямата американска комания, извършваща доставки на храна по домовете -
Коментари Харесай

Най-голямата в САЩ компания за доставки на храна по домовете с рекордни поръчки за тримесечието

Най-голямата американска комания, извършваща доставки на храна по домовете - DoorDash Inc., регистрира рекордни доходи и поръчки за първото тримесечие на 2023 година Освен това, ненадейно за анализаторите, компанията сведе до най-малко (като се имат поради приходите й) чистата си загуба за интервала.

Поръчките към DoorDash за доставки на храна са нарастнали с 27% на годишна база, до 512 милиона броя, се споделя в известие на компанията, написа Интерфакс. Така във финансово изражение, поръчките са скочили с 29% до големите 15,91 милиарда $ за тримесечието. Това значи, че междинната стойност на една поръчка за храна с доставка до дома е към 30 $.

Анкетирани авансово от FactSet анализатори предвидиха приблизително, 493,3 милиона броя поръчки за тримесечието, на обща стойност от към 15,27 милиарда $.

Приходите за първото тримесечие на DoorDash се покачиха до 2 милиарда $ - от 1,46 милиарда $ за същия интервал на миналата година, т.е. надвишиха предварителната прогноза за 1,93 милиарда $.

За интервала януари-март обаче, компанията регистрира чиста загуба от 162 милиона $, или 0,41 $ на акция, в съпоставяне със загуба от 167 милиона $, или 0,48 $ на акция, година по-рано. Анализаторите обаче чакаха загубата да нарасне до $0,58 на акция.

Според прогнозата на самата DoorDash, размерът на поръчките на компанията през настоящото тримесечие (април-юни) ще доближи във финансово изражение 15,9-16,2 милиарда $.

От началото на тази година до момента, пазарната капитализацията на американската компания е повишена с съвсем 29% - до 24,5 милиарда $. А за същия интервал, показателят S&P 500 се е повишил с към 6%.
 DoorDash стъпва на пазара в Европа, в това число в две наши съседки
Най-голямата платформа за доставки на храна в Съединени американски щати стъпва на пазара в Европа, в това число в две наши съседки

Плановете на компанията се форсираха с поглъщането на всички акции на финландската стартъп компания Wolt
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР