Най-големият завод в света за производството на етанол, получен чрез

...
Най-големият завод в света за производството на етанол, получен чрез
Коментари Харесай

Откриват най-големият завод за производството на етанол от въглища


Най-големият цех в света за производството на етанол, получен посредством преработката на въглища, ще бъде открит в Китай през септември, заяви Българска телеграфна агенция.

Предприятието, което се построява в провиниция Шанси, ще създава над 500 хиляди метрични тона етанол годишно, заяви Китайската академия на науките, представена от официоза " Чайна дейли ". Очаква се в завода да бъдат преработвани по над 1,5 милиона тона въглища на година.

Предполага се, че с помощта на това същото количество зърнени култури ще може да бъде употребена за други цели вместо за производството на етанол.

Проектът на компанията " Шанси Янчан петролиум груп " (Shaanxi Yanchang Petroleum Group) се осъществя взаимно с в Далианският институт по химическа физика.

През 2017 година в Китай беше открит първият цех в света за производството на етанол от въглища, с потенциал от 100 000 тона годишно, написа " Чайна дейли ". Вестникът отбелязва, че 66 % от етанола в света се смесва с бензин. Получава се биогориво, при изгарянето на което се отделят по-малко нездравословни излъчвания в атмосферата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР