Най-големият успех на Радев е, че излезе на площада и

...
Най-големият успех на Радев е, че излезе на площада и
Коментари Харесай

„Мутри, вън!” е най-големият успех на Радев

" Най-големият триумф на Радев е, че излезе на площада и сподели „ Вън, мутрите “. Най-голямата му неточност и пропуск е, че не пожела да приказва за смяна с ГЕРБ през лятото. Трябваше да постави на масата своите оферти за промени в Конституцията ". Това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS Слави Василев, политически анализатор.

Според него няма различен излаз с изключение на опълчването сред институциите при по този начин създалата се система. " Грешка е, само че всеки си носи политическата отговорност. С борбата само печели доверие от хората. Как да се легитимира човек, в случай че не е срещу статуквото? ", попита реторично той.

По думите му статуквото са ГЕРБ и Движение за права и свободи, а най-прекият път към рестарт на системата е предложение на президента за промени в Конституцията, което е в компетенцията на Велико народно събрание. Това е единственият метод да излезем от калта, в която се намираме. Рестарт на системата без президента не може да има. " Народните представители не съставляват народа, а своята партия. Мутри назовавам овластените хора, министър председателят е вътре, управлява целия церемониал ", показа Василев.

Той счита, че Българска социалистическа партия би трябвало да се освободи от хората, които тежат, с цел да покаже, че е нова партия. " Може би аргументът на президента да насрочи изборите за 4 април, е че защото е Великден в огромна част от страните на Запад, това ще улесни напредването на българите до Консулствата, с цел да гласоподават. Няма да има доста хора по улиците, ще се избегнат скупчвания ", съобщи анализаторът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР