Най-големият район в София - Люлин, успя да реши проблема

...
Най-големият район в София - Люлин, успя да реши проблема
Коментари Харесай

Фандъкова: Люлин успя да реши проблема с недостига на места в детските градини и ясли

Най-големият регион в София - " Люлин ", съумя да реши казуса с дефицита тук-там, освен в детските градини, само че и в детските ясли. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти, по време на инспекция на градеж на постройка на нова детска градина в региона.

 

Само за този мандат успяхме да изградим и пуснем в употреба три нови здания на детски градини и една на ясла, сподели Фандъкова и добави, че това е с помощта на взаимната работа с кмета на региона Милко Младенов.

Очаквам до 15 септември новоизграждащата се детска градина в " Люлин " да е въведена в употреба, да се назначи личен състав и до края на годината да стартира да действа, уточни кметът. Детската градина е с 10 нови групи, осем култивиран и две яслени, изясни Фандъкова.

Кметът на регион „ Люлин “ Милко Младенов, сподели, че строителството на новата детска градина ще отнеме сред 18 и 24 месеца, а цената на плана е от порядъка на 3 млн. лева за строителство и към 400 000 лева за обзавеждане и съоръжение. Младенов изясни, че сегашните строители са желали повече от 60 % индексация на цените, като според решението на Столичния общински съвет, той е съумял да подсигури 15 % индексиране.

Повечето районни кметове осъществиха моята стратегия за строителство и създаване на детски градини и ясли, само че за жалост не всички съумяха, сподели Фандъкова. Тя добави, че към 15 са регионите в София, които до този миг са преодолели дефицита, тъй че за всички деца над 3-годишна възраст да имат места.

Общо 21 детски градини на територията на Столична община са в строителство, като пет от тях са приключени и чакат въвеждане в употреба. До края на годината се чака да бъдат приключени 10, а останалите ще бъдат подготвени другата година, уточни Фандъкова. По думите й 11 са новите планове, които са планувани и се чака да им се обезпечи финансиране. Оставяме освен издигнати над 130 здания на детски градини, само че и благоприятни условия за разширение, уточни столичният кмет.

По мотив ремонта на ул. „ Цар Шишман “ Фандъкова уточни, че има огромно закъснение на осъществяването на контракта за настилките, като глобата ще е близо 1.5 млн. лева " Разбирам недоволството у хората и сервирам нашите извинения, само че оставяме един обект, в който в идващите години да няма потребност от подземни поправки ", уточни кметът. Тя напомни, че напълно е била сменена инфраструктурата, както и топлопровод, и ВиК.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР