Най-големият производител на петрол и газ в Централна и Източна

...
Най-големият производител на петрол и газ в Централна и Източна
Коментари Харесай

OMV Petrom иска да избегне данък солидарност, налаган на европейски енергийни компании

Най-големият производител на нефт и газ в Централна и Източна Европа - OMV Petrom, разгласи в своята актуализация на търговията за четвъртото тримесечие на предходната година, че " се чака да не бъде обект на така наречен налог " взаимност " в Румъния за фискалната 2022 година, оповестява SeeNews.

Става въпрос за изключителния налог, който по предложение на Брюксел редица европейски страни постановат върху свръхпечалбите на огромните енергийни компании. От OMV Petrom желаят да избегнат това облагане в Румъния с претекста, че имат спад на оборота с над 75% в избрани сегменти на бизнеса си, като " рандеман на недопечен нефт, рандеман на природен газ, рандеман на въглища и рафиниращ бизнес. "

Без да показва съответно дали OMV Petrom предстои или не на солидарната вноска, румънското Министерство на финансите акцентира в изказване, представено от Ziarul Financiar, че солидарната вноска, избрана в Европа за компании с над 75% свръхпечалба на техния оборот, получен от действия, осъществявани в нефт, природен газ, въглища и рафинери, не предстои на коментар.
 Снимка 391179
 

Новият европейски закон обгръща всички държави-членки на Европейски Съюз и има за съществена цел да отбраната най-уязвимите категории от популацията против резултатите от повишението на цените на силата и да насърчи финансирането на вложения в стратегически енергийни планове.

Съветът за задгранични вложения (FIC) в Румъния се опълчва на солидарната вноска, потвърждавайки, че " държавното управление заплашва стабилността, предвидимостта и прозрачността на вложителите в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР