Най-големият производител на автомобили в света, който е Toyota Motor,

...
Най-големият производител на автомобили в света, който е Toyota Motor,
Коментари Харесай

Toyota подготвя електрическия кросоувър Highlander с три реда седалки

Най-големият производител на коли в света, който е Toyota Motor, остава главният песимист към необятно публикуваната електрификация, макар че точно той стои при започване на основаването на първите хибридни коли. Американското поделение на компанията е по-лоялно към концепцията за произвеждане на електрически автомобили и дава обещание да показа електрически аналог на пълноразмерния кросоувър Highlander.

В бензиновата и хибридната версия на Toyota Highlander има три реда седалки, а версията Grand Highlander радва и с задоволително пространство в салона. Както отбелязва Electrek, цитирайки изказванията на ръководителя на американското поделение на Toyota, Дейвид Крист, в изявление за CarBuzz, компанията постоянно е подкрепяла концепцията за основаване на акумулаторни електрически транспортни средства и затова в бъдеще ще предложи електрическа версия на Highlander. Това е вторият най-популярен кросоувър модел на марката на американския пазар след RAV4.

Нека ви напомним, че сега гамата от електрически автомобили Toyota за северноамериканския пазар е лимитирана до „ близнаците “ Toyota bZ4X и Lexus RZ и надали ще се разшири през идващите няколко години. Toyota е продала не повече от 3500 електрическия автомобил на пазара в Съединени американски щати през последното тримесечие, което съставлява 0,6% от всички районни продажби за интервала. Бъдещият триредов кросоувър ще бъде първият електрически автомобил на Toyota, чието сглобяване ще е в Съединените щати. За задачата ще се употребява оборудването на компанията в Кентъки. 1,3 милиарда $ ще бъдат изхарчени за подготовката на производството на електрическия автомобил, защото моделът Highlander в Съединените щати има аналог в лицето на кросоувъра Lexus TX — той ще споделя своята електрическа платформа с батерийния Lexus TZ.

Toyota, съгласно източника, също обмисля опцията за основаване на средноразмерен SUV като Tacoma в чисто електрическа версия. Преди това американското поделение на Toyota ще се ангажира със „ свързването “ на съществуващите модели към зарядните станции посредством стартирането на презареждащите се хибриди Sequoia, Tundra и Tacoma.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР