Най-големият профсъюз във Франция отправи призив магазините за търговия на

...
Най-големият профсъюз във Франция отправи призив магазините за търговия на
Коментари Харесай

Френски профсъюз: Витрините на скъпите марки да изключат осветлението в магазините

Най-големият синдикат във Франция насочи апел магазините за търговия на дребно и стилните марки да изключват осветлението в магазините след среднощ.

" Трябва да преминем към доста прецизно използване на правилото за изключване на светлините сред 1 и 6 ч. и това е наложително на всички места, както и понижаване на отоплението вътре с най-малко 1 градус ", заяви за FranceInfo Йохан Петьо, общоприет управител на Alliance du Commerce.
Алиансът съставлява 27 000 марки, в това число известни облекла, обувки и магазини в централните елементи на градовете в цялата страна.

Той съобщи, че съществуват екологични и стопански императиви, които постановат да се отговори на апела на държавното управление за енергийна успеваемост, с цел да се понижи потреблението на сила с 10%.

Търговците биха били повече от склонни да понижат осветлението и отоплението, в сравнение с да бъдат принудени да затворят магазините или да се сблъскат с по-високи сметки за електрическа енергия.

" Трябва да създадем всичко, с цел да ограничим това влияние. Тези ограничения във връзка с рекламите, температурата и осветлението би трябвало да допринесат за това ", сподели още той.

Властите предизвестиха за целенасочени спирания на електрозахранването в някои региони през зимните месеци, ако има проблеми в производството на електрическа енергия от нуклеарната енергетика.

Правителството уведоми също по този начин семействата и предприятията да се приготвят за заплащане на по-високи сметки за сила от януари 2023 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР