Най-големият проблем за бежанците от войната в Украйна е намирането

...
Най-големият проблем за бежанците от войната в Украйна е намирането
Коментари Харесай

На детска площадка: Връщайте се в Украйна, какво правите тук?

Най-големият проблем за бежанците от войната в Украйна е намирането на жилище чартърен. Проблемът е зародил поради няколко случая, които са сринали доверието от страна на наемодателите. Украинците напуснали жилищата без да се обадят. Сега притежателите желаят да се подписват дълготрайни контракти, а самата процедура е много сложна, изясни учредителят на Фондация " Юкрейн съпорт енд реновейшън " Наталия Еллис, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По думите й, българите като цяло са доброжелателни, макар че има единични отрицателни случаи. Такъв образец е изявление на родители на детска площадка: " Връщайте се в Украйна, какво вършиме тук? ". Наталия изясни, че схваща това отношение, тъй като с идването в България на украинците се получава огромна конкуренция на трудовия пазар, а бежанците са съгласни да работят на по-ниски заплати. 

" В Пловдив сме огромни късметлии. Има един-два случая с коли, само че всеобщо няма произшествия. Хората са доста доброжелателни – подаряват облекла, мебели, храна. Сега едни хора закараха петчленно семейство на ортодонт " - описа Елис. Фондацията в този момент оказва помощ на бежанците да се записват в Национална агенция за приходите, с цел да имат здравни осигуровки и персонален доктор. 

" Благодарение на всичко е наред. Никога не е споделил " Не мога ", когато диря помощ. Казва: " Аз не мога, само че ще попитам " - хвали зам.-кмета по обществени действия Наталия Елис. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР