Най-големият пенсионен фонд в света отбеляза ръст за четвъртото поредно

...
Най-големият пенсионен фонд в света отбеляза ръст за четвъртото поредно
Коментари Харесай

Най-големият пенсионен фонд в света с ръст от $46 милиарда

Най-големият пенсионен фонд в света означи растеж за четвъртото следващо тримесечно. Скокът се дължи на повишение при международните акции и спад на йената по отношение на $ и еврото, което оказа помощ за повишение цената на вложенията в чужбина, написа Bloomberg.

Държавният пенсионен фонд на Япония регистрира растеж от 3.5%, с което печели 5.1 трилиона йени или 46 милиарда $ през трите месеца, приключващи на 30 юни. Японските акции добавили 2.3 трилиона йени, като показателят Topix се повиши през интервала. Междувременно цената на задграничните акции се е нараснала с 1.9 трилиона йени.

Печалбата идва, откакто фондът мина през поредност от загуби, откакто преразгледа тактиката си през 2014 година по отношение на покупката на повече акции и за понижаване на дълга.

" Положителната пазарна среда продължи през тримесечието с положителни данни за международната стопанска система, а корпоративните облаги поддържаха растежа на акциите ", разяснява президентът на фонда Норихио Такахаши в изказване в петък.

Местните облигации на фонда, които съставляват 30.5% от общите активи, съвсем не са постигнали възвращаемост. Чуждестранните облигации прибавиха 4.5%, което съставлява 13.5% от вложенията в края на юни.

Японските акции наброяват 24.4 % от притежанията, до момента в който активите в чужбина вършат 23.9 на 100.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР