Най-големият ни успех беше как менажирахме и управлявахме ковид вълната.

...
Най-големият ни успех беше как менажирахме и управлявахме ковид вълната.
Коментари Харесай

Просто Киро с нови бисери в ефир, пак се обяснява за списъка на престъпниците

Най-големият ни триумф беше по какъв начин менажирахме и управлявахме коронавирус вълната. тъй като успяхме да изградим нов модел на ръководство. Експертите, които свикахме, бяха невероятни. И по този начин се случи, че внезапно коронавирус вълната мина. Като цяло системата проработи сносно. Така че това се оказа най-големият ни триумф. Това съобщи пред Нова телевизия министър председателят Кирил Петков.

Ето какво разяснява още той:

Най-големият неуспех - неточности вършим непрестанно. Никой не се е родил теоретичен. От заран до вечер - рецензии. Някои от тях са дори основателни - като направя неточност в някое изявление. Но ние вършим най-хубавото каквото можем и не ни е боязън от нищо. Радвам се, че имам толкоз критици, само че като тим, като коалиция мисля, че вършим верните неща.

Как стигнахме до тези 19 имена - ние тези имена ги знаем доста добре като общество. Кой от нас не е гледавл " Осемте джуджета " и " Петьо Еврото ". Кой не е гледал пачките и кюлчетата, за какво никой не знае коя е Мата Хари и за какво не е разпитана. Защо всички приказват за Таки и Маджо, само че никой не смее да повдигне действително въпроса.

Не ми е работа на мен като министър-председател да ги демонстрирам тези 19 индивида, това е работа на основния прокурор. Господин Пеевски е определен от " Магнитски ", афишират го за един от най-корумпираните хора, в този момент стои на първи ред в Народното събрание. Тия неща, които всички знаем, взехме решение да ги кажем. Дадохме обществена информация за тези 19 и ги дадохме на 20-ия, на основния прокурор.

Това, което аз съзнавам повече, че България е 6,5 милиона, това са два квартала на Ню Йорк. Корупцията е структурирана към няколко центъра. И тези центрове се обслужват от юристи, консултанти, сътрудници. Но действително водещите не са толкоз доста. Те може да са 20, може да са 40, може да са 50.

Главният прокурор пристигна при мен да приказваме по значими въпроси, моята врата е отворена за всякаква институция. И аз единствено го попитах - като се изключи че заявих, че Спецпрокуратурата и Спецсъдът ще бъдат затворени, го попитах за какво нямаме резултати. Той ме попита " Като кой да вземем за пример? ". И аз споделих тези няколко имена. Тези имена ми ги дадоха моите съветници, моят тим. Ако имахме една изчистена страна, без корупция, е доста мъчно да намериш информация. А ние сме заливани всеки ден. Ние открихме тези имена въз основата на журналистически следствия.

Поне да разчистим тези имен, които излизат в Google. Дотолкова ни е невисок прагът на качество на работа на прокуратурата, че по някаква неразбираема за мен причина нямаме никакви резултати по тях. Инструктирал съм полицията и ДАНС, че не би трябвало да има човек над закона. Няма!

За господин Рашков съм сигурен - работи по 20 часа дневно и то работи!

Господин Борисов сме го поставили като характерно име с Мата Хари. Ние желаеме да разберем тези кюлчета по какъв начин са попаднали там. Господин Горанов желаеме да разберем дали информацията, която идва от господин Божков, че са му носили персонално парите. Ние имаме един очевидец, който е подготвен да каже, че е давал персонално пари на изтъкнат политик, какво е направила прокуратурата по тази тематика.

Защо Цветан Василев не е в този лист? - Ние знаем, че за него са повдигнати обвинявания. Бих попитал за какво прокуратурата не прави скайп запитвания за него, тъй че да се проверяват всички други хора, свързани с КТБ. Онлайн връзките са напълно елементарен метод да се вършат разпити.

Оттук нататък никой няма да прикрива бездействието на прокуратурата. Обществото би трябвало да знае, че прокуратурата не си прави работата. Сигурен съм, че правосъдният министър госпожа Йорданова ще направи най-хубавото, с цел да направи аргументирано искане на оставката на основния прокурор. " Убеден съм, че тя ще го направи това допустимо най-скоро. Защото да, нови политици сме, да, още нямаме цялостен надзор върху институциите.

Осветляване, бистрота - това ще бъде пътят оттук насетне.

За КПКОНПИ аз доста се надявам в този момент относително скоро да мине новият закон - след бюджета. Надявам се след бюджета един от първите ни закони да бъде този за КПКОНПИ, която ще се раздели на две, едната от които ще има проверяващи функционалности. Ще проверява хора в чужбина. Дал съм задача да търсим началник - в Германия, Франция, Щатите - да се види българи от българската диаспора, които имат подобен опит. Иван Демерджиев персонално го одобрявам, тъй като работихме доста добре по време на първото служебно държавно управление. Не сме говорили тъкмо с него, само че се веселя под някаква форма той да работи с нас. Той е един от хората, които аз персонално поддържам.

Най-лошият сюжет е този, който можем да прочетем по Си Ен Ен - да има някакъв нападателен акт от Русия към Украйна през идващите две седмици. Един от най-големите опасности за България е - Русия да спре износа на газа. В този сюжет ние би трябвало да сме подготвени какво вършим, с цел да не се окажем в обстановка, в която българите да имат проблеми да вземем за пример с " Топлофикация ". Ние въпреки всичко сме огромен експортьор на електрическа сила. И, в случай че не дай си Боже това се случи, ние би трябвало да сме подготвени да приказваме с Европейска комисия за пай интервал да спрем износа на ток, тъй че българските жители да имат достъп до сила по време на зима. Говорим единствено за рискова обстановка.

До този миг, което мога да потвърдя - вършим български батальон, под българско командване.

Има ли риск страната ни да загуби въздушния си суверенитет? - Истината е, че по линията на доставки и поради коронавирус има забавяния и най-вероятно най-малко с 2 години ще се забавят доставките на Ф-16. Друг е въпросът дали ще си загубим суверенитета. Аз персонално имам вяра, че има разнообразни сюжет, с които да неглижираме този риск.

Отпадането на зеления документ - когато управляваме модела на коронавирус рецесията въз основата на данни, нещата стават доста по-ясни. Когато паднат интензивните кревати до степен, в която знаем, че няма риск за здравната система - под 50%, или в случай че се вдигне имунизацията на 60%, зеленият документ отпада. Никой не желае този зелен документ да отпада. Въпросът е, когато го премахнем, да няма риск на здравната система. Допускам, че до април зеленият документ ще отпадне. Вълната от Омикрон отминава. В момента сме на 600 интензивни кревати, в случай че паднем до 100, това за мен ще е една добра граница. Никой няма кристална топка какво ще се случи с рецесията. Но повярвайте ми, никой не обича ограничаващи ограничения. Имам другари с дребни бизнеси, всеки споделя - този зелен документ ни пречи.

Планът за възобновяване беше изпратен. Ние дадохме предложение за корекции. Вече обществено се разисква какви са те, има много добър отзвук. Когато минем този стадий, изпращаме финалните корекции, те би трябвало да ни ги одобрят и минаваме напред. Отделихме две седмици да разгледаме деликатно корекциите, които ни желаят от Брюксел. Искам да е ясно - доста по-важно е да изхарчим парите по рационален метод, в сравнение с да бързаме и по-късно да ги изгубим.

Понеже доста сме се фокусирали върху Плана за възобновяване, той е единствено добавка за националното финансиране.

Кирил Петков не отговори на въпроса кой ще бъде номиниран за кмет на София от Политическа партия и коя ще е номинацията за началник на Българска народна банка.

Политическите " фамилии ", към които бихме се причислили - за нас не е значимо кой е мощният на деня, а кои са политическите правила на " фамилиите ", с които се срещнах в Брюксел. Трябва да има нулева толеранция към корупцията - това е главният ни претекст.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР