Най-големият контейнеровоз в света - 221 000-тонният Евър Арт -

...
Най-големият контейнеровоз в света - 221 000-тонният Евър Арт -
Коментари Харесай

Най-големият контейнеровоз в света прекоси Суецкия канал

Най-големият контейнеровоз в света - 221 000-тонният " Евър Арт " - прекоси Суецкия канал, разгласи ръководството на канала, представено от в. " Ал Ахрам ".

Корабът с потенциал 24 132 контейнера е на първия си курс от Малайзия за Нидерландия. Председателят на Администрацията на Суецкия канал адмирал Осама Рабие съобщи, че гигантският кораб е бил съпроводен от няколко от най-опитните навигатори.

Построеният тази година контейнеровоз плава под тайвански байрак и е част от концерна " Евъргрийн груп ". Контейнеровозът " Евър гивън ", който също принадлежи към " Евъргрийн груп ", остана в историята на корабоплаването, откакто напролет на 2021 година заседна в Суецкия канал и го блокира.

Една от най-важните морски артерии в света остана непроходима в продължение на седмица, което докара до милиарди долари загуби.

След случая египетските управляващи оповестиха, че стартира работа по разширение на южната част на канала. Плановете за бъдещото му развиване плануват създаване на още един канал в региона на Горчивите езера.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР