Най-големият китайски град Шанхай е наредил на повечето училища да

...
Най-големият китайски град Шанхай е наредил на повечето училища да
Коментари Харесай

Учениците в Шанхай отново минават в онлайн

Най-големият китайски град Шанхай е наредил на множеството учебни заведения да организират занятия онлайн, защото случаите на Covid-19 се усилват, заяви Би Би Си.

Според Бюрото за обучение на Шанхай от понеделник ще бъдат затворени и детските градини и центровете за грижи за деца.

Ограниченията бяха смекчени от китайските управляващи по-рано този месец след вълна от митинги, ориентирани против тактиката на Китай за нулево разпространяване на Covid-19.
 Шанхай тества всеобщо за COVID-19
Шанхай тества всеобщо за COVID-19

Девет от кварталите на града и някои по-малки региони ще се подложат на проби в интервала 19-21 юли

Но облекчаването на строгите ограничения за затваряне на пространствата докара до възходящи опасения по отношение на разпространяването на Covid-19 в Китай.

Значителните промени в системите за тестване и докладване на вируса Covid-19 в страната затрудниха определянето на степента на разпространяване на вируса, като данните за седмицата, приключваща на 11 декември, демонстрираха спад в общия брой на новите случаи на заразяване в страната, откакто през миналата седмица броят им доближи най-високата си стойност.

Но преди смяната в събирането на данни броят на случаите е бил по-висок от този при последната вълна на Covid-19 през април.

Болниците и медицинските заведения са подложени на все по-голямо натоварване, като в цялата страна се основават краткотрайни здравни центрове и центрове за интензивно лекуване.
 Шанхай разгласи победа над COVID-19
Шанхай разгласи победа над COVID-19

Учениците в началните и междинните учебни заведения в Пекин се връщат в класните стаи

Съобщава се, че в Шанхай са били обезпечени в допълнение 230 000 болнични кревати.

Някои учебни заведения в града също към този момент са прекратили занятията си, защото учителите и личният състав са заболели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР