Най-големият инфраструктурен проект в Кипър получи зелена светлина за изпълнение,

...
Най-големият инфраструктурен проект в Кипър получи зелена светлина за изпълнение,
Коментари Харесай

Кипър започва строеж на най-големия инфраструктурен проект с инвестиция от 1,2 милиарда евро

Най-големият инфраструктурен план в Кипър получи " зелена светлина " за осъществяване, откакто му бе издадено нужното позволение за градоустройствено обмисляне, разгласи Министерството на превоза. Над 1,2 милиарда евро ще бъдат вложени в модернизацията на пристанищния регион в Ларнака, съобщи БНР.

Проектът в Ларнака ще трансформира града в атрактивна туристическа и капиталова дестинация, а по този начин също ще донесе големи изгоди за целия Кипър, се разяснява в известие на транспортното министерство. Пристанището в Ларнака е второто по величина и натовареност в Кипър.

След издадения лиценз за устройство на територията частният кипърско-израелски консорциум " KITION Ocean Holdings Ltd ", концесионер на пристанището от началото на април тази година, неотложно пристъпва към работа по плана, оповестиха от компанията.

Бизнес проектът планува вложенията в инфраструктурата и употребата на плана да надвишават 1,2 милиарда евро, като ще бъдат разкрити към 4000 работни места.

В пристанището ще бъдат основани съвременни и функционални товарен, пътнически и круизен терминал, административни здания, нови кейове.

Яхтеното пристанище ще бъде разширено, с цел да може да приема 600 плавателни съда. Ще бъдат построени жилищни, търговски и офис здания, хотели, крайбрежни вили, както и първият частен остров в Кипър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР