Най-големият и модерен град в Русия създава огромен екологичен проблем.

...
Най-големият и модерен град в Русия създава огромен екологичен проблем.
Коментари Харесай

Мръсната, токсична тайна на Москва

Най-големият и съвременен град в Русия основава голям екологичен проблем. Причината е, че съветската столица Москва няма стратегия за преработване и разширението на депата за отпадък, оповестява BBC.

Децата на Неапол в заплаха поради боклука

Предлагат по-евтино парно, в случай че Топлоелектрическа централа „ София” гори отпадък

Задава се рецесия с боклука, 113 депа затварят поради Европейски Съюз

Кризата кара управляващите да раздават газови маски и респиратори на хората в прилежащи селища, покрай които се изхвърлят отпадъците на мегаполиса.

Пример за това е Волоколамск. През град с население към 20 00 души, през който тече токсична река.

Водата в нея съдържа арсен, живак и други тежки метали в концентрации стотици пъти над допустимите. Реката извира от близкото бунище, което също по този начин изпуска отровен сероводород.

Местните поданици стачкуват от месеци против замърсяването, само че без резултат. А казусът се задълбочава. През предишния месец близо 60 деца от Волоколамск бяха приети в болница, откакто вдишали токсичен въздух.

Това е единствено един от засегнатите градове в района. Около 20% от отпадъците – индустриални и битови, в Русия идват от Москва. Всичкият този отпадък се складира в покрайнините на мегаполиса. През миналите три години обаче доста сметища бяха претъпкани и закрити.

Местните управляващи във Волоколамск обещаваха, че ще закрият локалното хранилище за боклуци. Не е ясно обаче къде ще отива боклукът тогава. Преди две седмици губернаторът на региона беше отхвърлен от поста, с цел да се понижи публичното неодобрение. Но сметището продължава да действа.

Свалка в Ядрово, #Волоколамский регион: дегазация, последние #новости #Свалка #Ядрово #ядровомызадыхаемся https://t.co/6buGCx74XJ
— Промразвитие (@Promdevelop) 4 април 2018 година

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР