Най-големият фестивал посветен на бирата - Октоберфест беше открит с

...
Най-големият фестивал посветен на бирата - Октоберфест беше открит с
Коментари Харесай

Наздраве за Октоберфест

Най-големият фестивал отдаден на бирата - Октоберфест беше открит с обилни тържества и атракции. В Мюнхен, където се организира фестивала ограниченията за сигурност са извънредно високи. Очаква се чака 6 милиона души от целия свят да посетят събитието.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Специална върволица с каляски, духов оркестър с обичайни баварски носии и хиляди хора белязаха началото на тазгодишния Октоберфест. През почивните дни се чака към половин милион души да опитат от пенливата напитка.

Освен, че това е най-големият фестивал за бира в света, Октоберфест е и най-големият фолклорен фестивал, като на него могат да се видят десетки мъже и дами, които обличат обичайните за Баварския район носии.



Символичното разкриване на събитието става, откакто кметът на Мюнхен Дитер Райтер отвори една от бъчвите с бира.

Мерките за сигурност са извънредно високи. Навсякъде има полиция, а стюардите са 650 - с 200 повече в сравнение с предходната година. Създадени са специфични входове и изходи, където посетителите ще бъдат проверявани.



Камери с висока резолюция също ще наблюдават за нередности. Но все пак немското " Прост ", което значи " Наздраве " ще оглася Мюнхен в продължение на 16 дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР