Най-големият доставчик на здравни услуги в в неделя отчете 94%

...
Най-големият доставчик на здравни услуги в в неделя отчете 94%
Коментари Харесай

Израелско проучване: 94% спад в симптоматичните случаи на COVID-19 след ваксина Pfizer

Най-големият снабдител на здравни услуги в в неделя регистрира 94% спад на симптоматичните инфекции на COVID-19 измежду 600 000 души, получили и двете дози от имунизацията на, предава. Това е  най-голямото изследване в страната досега.
Организацията за поддържане на здравето (HMO) Clalit, която обгръща повече от половината от всички израелци, съобщи, че при същата група е с 92% по-малка вероятността да развие тежко заболяване от вируса.
Сравнението е направено по отношение на група със същия размер, със съответстващи анамнези, която не е получила имунизацията.
„ Това демонстрира недвусмислено, че коронавирусната ваксина на Pfizer е извънредно ефикасна в действителния свят седмица след втората доза, тъкмо както е открито, че е в клиничното изследване “, сподели Ран Балисер, основен иновационен шеф на Clalit.
Той добави, че данните демонстрират, че имунизацията Pfizer, която е създадена в партньорство с немския BioNTech, е още по-ефективна две седмици или повече след втората доза.
Изследователи от Научния институт Weizmann, които вършат таблици на национални данни, обявиха в неделя, че има внезапен спад в хоспитализацията и сериозните болести, разпознати по-рано измежду първата възрастова група, която е била имунизирана - на възраст 60 или повече години, се следи за първи път в тези на 55 и повече години.
Хоспитализациите и сериозните болести към момента се усилват в групите с по-млади хора, които стартират имунизации седмици по-късно.
Израел организира бърз имунизационен проект и базата данни предлага информация за успеваемостта на имунизацията и в кой миг страните могат да реализират стаден имунитет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР