Най-големият договор за сервизиран офис до момента в София подписаха

...
Най-големият договор за сервизиран офис до момента в София подписаха
Коментари Харесай

Пощенска банка мести временно част от служителите си в бизнес център Megapark

Най-големият контракт за сервизиран офис досега в София подписаха марката за коуъркинг и сервизирани офиси - MyFlex Coworking&Serviced Offices и една от водещите банки на българския пазар. По информация на money.bg става въпрос за " Пощенска банка ".

Поводът за сключване на контракта е течащият ремонт в централата на банката и свързаната с него потребност от спомагателни площи.

Финансовата институция ще употребява офис повърхност в бизнес център Megapark на бул. Цариградско шосе. Офисът е с повърхност от над 3 000 кв. м и включва към 300 работни места.

Концепцията за сервизиран офис е основана на самостоятелните потребности на наемателите. Офис пространствата са изцяло оборудвани и се ръководят от компании за фасилити мениджмънт, които отдават чартърен обособени офиси или етажи.  
 €2,5 милиарда са вложени в офиси през първата половина на 2022 година в ЦИЕ, макар работата от у дома
€2,5 милиарда са вложени в офиси през първата половина на 2022 година в ЦИЕ, макар работата от у дома

В изследване измежду експерти от висшия мениджмънт на компании, основани в Полша, 89 % от интервюираните показват, че в техните организации е въведен хибриден модел на работа

Компаниите, предлагащи сервизирани офиси, нормално са в положение да предложат по-гъвкави условия за наемане, за разлика от стандартният офис, който може да изисква обзавеждане, съоръжение и по-рестриктивни наеми.

MyFlex се оперира и развива от Cushman&Wakefield Forton като задачата на компанията е да се разраства в нишата на сервизираните офиси и да дава гъвкави и разнородни офис решения за клиентите си. Под мениджмънта на компанията MyFlex е усвоила към този момент над 5 500 кв. м в Megapark в границите на година.

" Амбицията ни е освен да постановяваме марката, само че и той да се разраства с нови площи и местоположения в София и в страната. Следим деликатно възходящата потребност на бизнеса от гъвкави офис решения и имаме вяра, че тя ще продължи да се усилва в дълготраен проект ", уточни Явор Костов, ръководещ сътрудник в Cushman&Wakefield Forton.
 Наемите на офиси в София се движат сред 12 и 15 евро/кв.м. Какви са таксите за поддръжка?
Наемите на офиси в София се движат сред 12 и 15 евро/кв.м. Какви са таксите за поддръжка?

Пазарът на офиси в София записва впечатляващ растеж

С узряването на пазара на гъвкави офис решения консултантите от Cushman&Wakefield Fortоn означават и възходящ интерес от нови видове клиенти. Освен обичайно свързваните с този сегмент дребни започващи или навлизащи на пазара компании, измежду наемателите все по-често са и огромни корпоративни структури. Това не е единствено локално събитие, а ясно изразен международен тренд. Най-често този вид клиенти търсят не работни места в коуъркинг, а обособено офис пространство със характерен за всеки обособен случай набор от услуги.

" Освен гъвкави условия по договорите, този вид клиенти най-често търсят обзаведен и обслужен офис, където операторът им дава повсеместен пакет от услуги, нужни за протичане на естествен работен развой. По този метод не се постанова те да отделят скъпи вътрешни запас за тези действия. В допълнение, чиновниците се привлечени от разнообразната обществена среда в общите зони и коуъркинг пространствата ", заключи Красимир Петров, управител Управление на парцели и активи в Cushman&Wakefield Forton.
 София: Отлив на наематели от по-ниския клас офиси към съвременни, нови пространства
София: Отлив на наематели от по-ниския клас офиси към съвременни, нови пространства

Едва 30 % от работещите в столицата са се върнали в офиса

По негови наблюдения коуъркинг площите и сервизираните офиси се трансформират в мечтан детайл от микса на огромните бизнес здания и бизнес зони. За сходен план обаче най-важното изискване е да е жизнен и да дава цялостна среда и улеснения, а не просто обзаведено работно пространство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР