Най-големият частен пристанищен оператор БМФ Порт Бургас ЕАД е напълно

...
Най-големият частен пристанищен оператор БМФ Порт Бургас ЕАД е напълно
Коментари Харесай

БМФ Порт Бургас е готов за новите митнически изисквания за горивата

Най-големият частен пристанищен оператор „ БМФ Порт Бургас ” ЕАД е изцяло подготвен за използване на новите митнически условия за наблюдаване и надзор на въвеждането и приемането на енергийни артикули в пристанищните хранилища. Измененията в Закона за акцизите и данъчните хранилища влизат в действие на 1.06.2018 година На 31.05.2018г. в писмо до сдружението началникът на Митница Бургас установи, че: „ БМФ Порт Бургас “ ЕАД, като лице, попадащо в обсега на член 103в, алинея 1 от ЗАДС, е приведено в сходство към настоящото законодателство ”.

Промените са част от напъните на страната за битка с корупцията, контрабандата и синхронизирането на законодателството с условията на Европейския съюз.

Новият закон изисква всички лица, които одобряват, разтоварват, съхраняват или извеждат енергийни артикули от пристанища и митнически хранилища да употребяват средства за премерване, посредством които наблюдението и контрола да се реализират в действително време.

„ Ние изцяло поддържаме всички новаторски решения на държавната администрация. Като концесионер и пристанищен оператор, за нас е значимо да няма сива стопанска система. Всичко, което изградим в пристанището, месец по-късно става държавна благосъстоятелност ”, сподели изпълнителният шеф на „ БМФ Порт Бургас ” Борис Балев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР