Най-големият частен пристанищен оператор „БМФ Порт Бургас” ЕАД е напълно

...
Най-големият частен пристанищен оператор „БМФ Порт Бургас” ЕАД е напълно
Коментари Харесай

Бургаското пристанище е готово за новите митнически изисквания за горивата

Най-големият частен пристанищен оператор „ БМФ Порт Бургас” ЕАД е изцяло подготвен за използване на новите митнически условия за наблюдаване и надзор на въвеждането и приемането на енергийни артикули в пристанищните хранилища, оповестиха от сдружението.

Напомняме, че промените в Закона за акцизите и данъчните хранилища влезнаха в действие от 1 юни 2018 година На 31 май 2018 година в писмо до сдружението началникът на Митница Бургас установи, че: „ БМФ Порт Бургас “ ЕАД, като лице, попадащо в обсега на член 103в, алинея 1 от ЗАДС, е приведено в сходство към настоящото законодателство”.

Промените са част от напъните на страната за битка с корупцията, контрабандата и синхронизирането на законодателството с условията на Европейския съюз.

Новият закон изисква всички лица, които одобряват, разтоварват, съхраняват или извеждат енергийни артикули от пристанища и митнически хранилища да употребяват средства за премерване, посредством които наблюдението и контрола да се реализират в действително време.

„ Ние изцяло поддържаме всички новаторски решения на държавната администрация. Като концесионер и пристанищен оператор, за нас е значимо да няма сива стопанска система. Всичко, което изградим в пристанището, месец по-късно става държавна собственост”, сподели изпълнителният шеф на „ БМФ Порт Бургас” Борис Балев.

От началото на концесионния контракт през 2012 година до момента сдружението е вложило в пристанищните терминали „ Изток 2” и „ Запад” 99 млн. евро. За да отговори на новите условия на Закона за акцизите и данъчните хранилища „ БМФ Порт Бургас” е вложило 12 млн. лева в оборудванията за разтоварване на ВВГ /втечнен газ пропан бутан/ и 3 млн. лева в мястото за разтоварване на дизел.

Новите уреди, снабдени с разходомери, са построени в врата и подготвени за употреба още на 1 януари 2018 година Местата, в които е наложително монтирането на сходни измервателни точки, са Терминалът за разтоварване на дизелово гориво към 20А корабно място, Терминалът за разтоварване на втечнени въглеводородни газове /ВВГ/ и местата за приемане на насипни енергийни артикули - кантари за установяване на маса.

Измервателни уреди са планувани и инсталирани на терминала за разтоварване на ВВГ още по времена построяването му през 2015 година Разтоварването на дизел също постоянно се е проследявало в действително време от митническите управляващи. В началото на 2018 година „ БМФ Порт Бургас” е единственият български пристанищен оператор, подготвен да отговори на новите условия на закона. Отпуснатият по-късно гратисен период до 1 юни 2018 година, сдружението употребява, с цел да тества, модернизира и усъвършенства системата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР