Най-големият български производител на алуминиеви продукти Алкомет обяви, че иска

...
Най-големият български производител на алуминиеви продукти Алкомет обяви, че иска
Коментари Харесай

Най-големият български производител на алуминиеви продукти ще инвестира над 300 милиона лева у нас

Най-големият български производител на алуминиеви артикули " Алкомет " разгласи, че желае да влага 300 милиона лв. у нас за интервал от 10 години. Това стана по време на посещаване на министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов в завода на компанията в Шумен, оповестяват локалните медии.

" Алкомет " АД - Шумен получи премията " Инвеститор на годината " за 2022-а. За 17-а поредна година бяха отличени фирмите у нас, създали значима стъпка в развиването си - с разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии.
 Инвеститорът на годината у нас е
Ето кой е " Инвеститор на годината "

Награди получиха някои от най-големите компании у нас

През 2022 година " Алкомет " осъществя инвестиция в размер на 27,2 милиона лв. и сътвори 75 нови работни места. През годините компанията е вложила общо 155 милиона евро в България, от които 13,5 милиона евро са за завод за алуминиеви съставни елементи за електрически автомобили. " Алкомет " е един от най-големите работодатели в района на Шумен.

Сега компанията си е сложила нова амбициозна цел за идващите 10 години, а точно вложения в размер на 300 милиона лв..

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разяснява, че " компанията е значим образец по какъв начин би трябвало да се развива българската промишленост - да влага в съвременни технологии и в развиване на човешките запаси, в основаване на нови артикули с висока добавена стойност. "

По време на срещата на Богданов му с мажоритарния притежател на " Алкомет " Фикрет Индже, стана ясно още, че компанията приготвя нов план, който се чака да стартира в границите на тази или началото на идната година.

Миналата година " Алкомет " мина към серийно произвеждане за електрическите автомобили на своя нов сътрудник - BMW Group, с който компанията подписа дългогодишни контракти.

Шуменски колос влага 13.5 милиона лв. в нов завод и ще създава съставни елементи за BMW

Предприятието наема 30 нови чиновници и ще търси още
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР