Най-големите учения на Пекин около Тайван разкриха ключови улики в

...
Най-големите учения на Пекин около Тайван разкриха ключови улики в
Коментари Харесай

На ученията Китай е тренирал блокада на Тайван при война

Най-големите учения на Пекин към Тайван разкриха основни улики в проектите му за изтощителна обсада при възможна война за завладяване на самоуправляващия се остров, както и възходящата мощ на китайската войска, обявиха специалисти пред Агенция Франс Прес.

Посещението в Тайван на председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, провокира отвращение от страна на Пекин, който стартира огромни военни маневри към острова, даже с риска да разкрие отчасти проектите си пред Съединени американски щати и техните азиатски съдружници. Мобилизирайки бойни самолети, хеликоптери и даже военни кораби, ученията имат за цел да симулират обсада на Тайван и включват отработване на „ офанзива против цели в морето “, съгласно държавната осведомителна организация Синхуа. Това е първият път, когато китайски учения се организират толкоз покрай Тайван, като някои от маневрите се организират на по-малко от 20 километра от брега на острова.

Безпрецедентни са ученията на Пекин и по източния фланг на Тайван, стратегически витално значим регион за доставки на военните сили на острова, както и на евентуални американски подкрепления. Китай вижда Тайван като част от своя територия и се зарече един ден да го превземе, в случай че е належащо със мощ. Дълго време се спекулираше, че „ блокадният сюжет “ е една от желаните тактики на Китай, в случай че се опита да завладее острова, а ученията тази седмица разкриха по какъв начин това може да се случи. Такава блокада би имала за цел да предотврати всяко влизане или излизане на търговски или военни кораби и самолети. Но това също би лишило американските сили, ситуирани в района, до достъп на острова. Китайската войска " явно има всички благоприятни условия да наложи такава обсада ", сподели Сонг Чжунпин, самостоятелен китайски боен коментатор, пред AFP. „ Вече виждаме по време на актуалните учения, че тайванските изтребители и безусловно кораби не могат да излетят или да изоставен своите пристанища “. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР