Най-големите производители на смартфони в Китай са готови да се

...
Най-големите производители на смартфони в Китай са готови да се
Коментари Харесай

Китайските смартфони се изправят срещу Apple в САЩ

Най-големите производители на смарт телефони в Китай са подготвени да се изправят против Apple на домакински терен, откакто детронираха iPhone на своя пазар, написа Bloomberg.

Huawei и Xiaomi водят диалози с американските мобилни оператори за вероятното началото на продажбите на своите смарт телефони на американските потребителите още през идната година. Преговори се водят с AT&T и Verizon. Източници на Bloomberg обаче не подсигуряват, че китайците ще имат триумф.

Apple е производител номер едно в Съединени американски щати.

Huawei към този момент се опита да продава своя Mate 9 посредством уеб страниците като Amazon, само че работата с мобилни оператори ще даде на производителя по-широко наличие в Съединени американски щати посредством магазини, уеб страниците на фирмите и телевизионни реклами.

Xiaomi удостовери публично за диалозите, като от компанията обявиха, че се надяват да стартират да продават телефони в идващите две години. Но прецизираха, че диалозите с операторите са много времеемки. Производителят на смарт телефони възнамерява да отвори и лични магазини в Съединени американски щати, в които да продава прахосмукачки, фитнес тракери, термостати и други устройства.

Китайските производители се пробват да стъпят на пазара в Съединени американски щати в положително време. Мобилните оператори в Щатите започнаха да отстраняват дотациите за покупка на устройва и от ден на ден консуматори би трябвало да заплащат цялостната цена на устройствата. А флагманите към този момент подминават цени от 1 000 $.

Китайските телефони пък се продават много по-евтино. Mate 9, да вземем за пример, има цена от 400 $.

В момента пазарът е доминиран от Apple и Samsung. А съвсем всички устройства се закупуват посредством операторите, което значи, че завземането на пазарен дял без тяхна помощ е съвсем невероятно.

От своя страна Apple счита китайския пазар за един от най-важните. През третото тримесечие продажбите на iPhone там са към 8,8 милиона. Това значи, че компанията от Купертино държи към осем % от пазарния дял.

През последните години продажбите понижават, макар че през последното тримесеиче има растеж от 40% на годишна база. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР