Най-големите проблеми за всички млади хора по света са безработицата

...
Най-големите проблеми за всички млади хора по света са безработицата
Коментари Харесай

ООН: Младежите са заплашени от безработица и недобро психическо здраве

Най-големите проблеми за всички младежи по света са безработицата и психологичното здраве. Това сподели специфичният делегат на Организация на обединените нации по младежките въпроси Джаятма Уикенмараняке в изявление за Агенция „ Фокус “ по отношение на провокациите, пред които са изправени младежите в Европа и по света и методите за превъзмогването им.
Тя уточни, че сега в международен мащаб към 71 млн. младежи са безработни, което е голям проблем и за Европа. „ До огромна степен това е обвързвано с прехода образователно заведение – работно място, има противоречие сред уменията и потребностите на пазара на труда. При бързото развиване на технологиите ни трябват гъвкави и прехвърляеми умения, с цел да можем да се приспособяваме към динамичния темперамент на пазара на труда “, сподели още Уикенмараняке и уточни като образец, че 35% от уменията, които са били търсени през 2015 година, няма да бъдат значими през 2020 година По думите ѝ младежите би трябвало да развиват тези нови умения, които да им оказват помощ да бъдат продуктивни жители.
„ На второ място, бих сложила проблемите на психологичното здраве, които провокират все по-голяма паника. Самоубийствата са постоянно събитие измежду младежите освен в Европа, само че и в целия свят. Когато приказваме за здравето на младежта, главно се подчертава върху неправилното хранене и неналичието на спорт, съвсем не се обръща внимание на психосоциалната терапия и оправянето с депресията, основаването на предпазени пространства, където младежите да могат да приказват по тези въпроси. Сексуалното и репродуктивното здраве също са огромен проблем освен в Европа, само че и по света. Младите дами най-често нямат достъп до информация или услуги, свързани с репродуктивното здраве. Разбира се, половата еднаквост и половата ориентировка непрекъснато се слагат под въпрос от закони и обществени правила. Това съгласно мен са някои от най-често срещаните провокации, които следя в целия свят “, сподели още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР