Най-големите научни открития ще могат да бъдат видени, а посетителите

...
Най-големите научни открития ще могат да бъдат видени, а посетителите
Коментари Харесай

Интерактивна изложба предлага да се докоснем до най-големите научни открития

Най-големите научни открития ще могат да бъдат видени, а посетителите да влязат в ролята на учени по време на интерактивната галерия “Изживей науката “, която отваря порти на 13 юли 2019 в The Mall на Цариградско шосе. Експозицията разрешава на хора от всички възрасти да се потопят във фантастичния свят на науката като сами влязат в ролята на учени. Това се случва с помощта на над 25 атракциона, даващи им опция да преживеят онлайн едни от най-великите научни открития на нашето време.

Разположена на близо 1000 кв.м. повърхност, “Изживей науката” ще ни води на едно вълнуващо странствуване в света на естествените явления, ще покаже на посетителите какъв брой бързо реагират нашите мозъци, ще ги запознае с това по какъв начин да накарат музикален инструмент да зазвучи без струни, по какъв начин да взаимодействат с електрическа светлина единствено с придвижвания на ръцете и по какъв начин сами да основат електричество. По-смелите ще могат да провокират своето равновесие, да изпитат своята памет, да преживеят симулация на земетресение, да бъдат за малко невидими като в приказките и още доста други...



Тепърва започваща своя тур из Европа, “Изживей науката” провокира сериозен интерес измежду дребни и огромни, а още с първата си поява в Рим, Италия, изложбата записва рекордните 190 000 продадени билети. В България експозицията ще остане до 30 септември.

Тя е създадена в съдействие с екип от учени, физици, геолози и астрономи и съчетава научно знание и свежи провокации.
Така посетителите освен се забавляват с атрактивните интерактивни машини, само че и се срещат с теорията на точните науки като математика, физика, биология, музика и феномени като слънчевата сила и естествените катаклизми по елементарен и наличен метод. Ето за какво експозицията е изключително подобаваща за деца и възпитаници, за които игровият модел прави просветителния развой изключително ефикасен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР