Най-ефективният начин за борба с глобалното затопляне е да се

...
Най-ефективният начин за борба с глобалното затопляне е да се
Коментари Харесай

Учени изчислиха колко нови дървета ще ни спасят от глобалното затопляне

Най-ефективният метод за битка с световното стопляне е да се засадят доста дървета. Трилион, може би повече, оповестява, порталът за просвета PHYS.org.
И има задоволително място за това, настояват швейцарски учени. Дори при съществуващите градове и аграрни земи, има задоволително място за нови дървета, които да покрият 9 милиона квадратни километра. Това е повърхност колкото територията на Съединени американски щати.
Изследването им пресмята, че през последните десетилетия тези нови дървета биха могли да изсмучат близо 830 милиарда тона от задържащия топлота в атмосферата въглероден диоксид. Това е въглеродното замърсяване, което хората са произвели през последните 25 години, съобщи БГНЕС.
Голяма част от тази изгода ще пристигна бързо, тъй като дърветата отстраняват повече въглерод от въздуха, когато са по-млади, настояват швейцарските създатели на проучването. Потенциалът за унищожаване на най-вече въглерод е в тропиците.
„ Това е надалеч - с хиляди пъти - най-евтиното решение за битка с изменението на климата ”, съобщи съавторът на проучването Томас Кроутер, еколог в Швейцарския федерален софтуерен институт в Цюрих.
Шест страни имат най-вече „ свободни места “ за засаждане на нови дървета – това са Русия, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Бразилия и Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР