Най-достъпният електрически автомобил в Европа получава мащабен ъпдейт, включително двупосочно

...
Най-достъпният електрически автомобил в Европа получава мащабен ъпдейт, включително двупосочно
Коментари Харесай

Новата Dacia Spring ще се предлага на същата достъпна цена, но е изцяло обновена

Най-достъпният електромобил в Европа получава огромен " ъпдейт ", в това число в двете посоки зареждане...

Емил Василев 13:13 | 21.02.2024 1 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 18:30 | 18.02.2024

Как да калибрирате Гугъл Maps, с цел да бъде по-точен

IT НовиниЕмил Василев - 21:01 | 19.02.2024

Добавянето на изпъкналости към слънчевите панели ще им разреши да улавят 36-66% повече светлина

ТелефониЕмил Василев - 12:30 | 19.02.2024

Цената на iPhone 15 в Русия е най-ниската в света, само че по какъв начин?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Докато Volkswagen към момента умува по какъв начин може да продава на ниска цена електрически автомобил и да осъществя облага, Renault е наясно с това. Нейната евтина румънска марка Dacia се радва на огромен триумф с модела Spring от стартирането му на пазара през 2022 година. До момента са продадени над 140 000 бройки от него, от които над 31 000 в Германия. Според вътрешнофирмената статистика, към 90% от клиентите там избират по-високите равнища на съоръжение (Essential и Extreme).

През тази година Spring е доста освежен.

Не го наричайте модел от последващо потомство, защото по-скоро става дума за тежък фейслифт.

Външните промени привеждат Spring 2024 в сходство с най-новия дизайнерски език на Dacia, който се вижда при новия Duster. Има огромно количество пластмасови облицовки на каросерията и квадратни арки на колелата, с цел да наподобява този обикновен електрически автомобил по-здрав. Екстериорните промени сигурно вършат най-евтиния европейски електрически автомобил по-модерен спрямо истинската си версия, която изглеждаше като че ли е заседнала в 90-те години (в най-хубавия случай).

Значителни промени са и осъществени вътре, където Dacia Spring 2024 има напълно ново арматурно табло. Освен 7-инчовия дигитален инструментален панел и 10-инчовия сензорен екран, в салона към този момент има модифицирани бутони за ръководство на климатика и нов тип на вентилационните отвори. На актуализирания волан е сложено новото корпоративно лого на DC и което е по-важно, към този момент може да се контролира по височина. Забелязваме и нов селектор на предавките дружно с подложка за смарт телефон зад него.

За подобен дребен автомобил Dacia Spring е много удобен, защото предният багажник може да „ погълне “ 35 литра, а задното товарно поделение е с размер 308 литра (с 6 повече от преди). Ако сгънете задните седалки, багажният размер ще нарасне до 1004 литра. Няколко отделения за предпазване в целия салон оферират спомагателни 33 литра.

Spring 2024 е дълъг единствено 3701 милиметра, необятен 1767 милиметра, висок 1519 милиметра и има междуосие 2423 милиметра. В взаимозависимост от равнището на съоръжение гумите са с размер сред 15 и 16 цола. Цветовете Safari Beige и Brick Red дебютират с фейслифта.

Базовата версия на Spring предлага единствено 45 к.с., само че можете да се възползвате от по-мощен електромотор с мощ 65 к.с.

Последният оказва помощ на жизнерадостния електрически автомобил да доближи скоростта от 100 км/ч за по-малко от 14 секунди. Ако се спрете на мотора от начално равнище, за тази цел ще ви бъдат нужни не по-малко от 20 секунди. Скромната батерия с потенциал 26,8 kWh обезпечава пробег от над 220 километря. Тя се зарежда за 45 минути от 20 до 80% посредством 30 kW зарядно устройство за непрекъснат ток. Със 7-киловатовото зарядно устройство за изменчив ток ще би трябвало да изчакате съвсем 11 часа, с цел да може батерията да се зареди от 20 до 100%. Новият Spring към този момент поддържа в двете посоки зареждане, тъй че може да зарежда тостера ви или други електрически уреди.

Пробегът надалеч не е впечатляващ, само че Dacia твърди, че е повече от задоволителен за типичния консуматор на Spring. След като проучва данните, събрани от информационно-развлекателната система на модела преди фейслифта, марката, благосъстоятелност на Renault откри, че притежателите изминават със своите Spring-ове си към 37 километра дневно. Около 90% от всички пътувания са по-кратки от 70 километра. Данните демонстрират също, че Spring се кара със междинна скорост от 37 км/ч, и че 75% от притежателите зареждат електрическите автомобили си вкъщи.

Dacia с горделивост декларира, че Spring остава единственият електрически автомобил в Европа, който тежи под 1000 кг.

Въпреки, че новата версия има повече общоприетоо съоръжение и по-добри технологии за подкрепяне на лидера, с цел да отговори на условията на Европейския съюз, тя е наддала единствено с 6 кг. Във версията си с най-високото равнище на съоръжение, електрическият автомобил тежи единствено 984 кг.

Spring няма да форсира пулса ви, само че тези, които желаят превоз без непотребни разноски евтино с нулеви излъчвания ще оценят този електрически автомобил. Той е съвършен за градски условия и е съвършен инструмент за дребните магазини, които доставят артикули.

Стартовата цена на новата версия не са оповестени, само че когато това се случи (през идващия месец) се чака тя да бъде към 20 000 евро.

Заслужава да се означи, че моделът се създава в Китай и има идентична версия на Renault, известна като City K-ZE. Двата електрическия автомобил водят началото си от Renault Kwid, показан през 2015 година с мотор с вътрешно горене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР