Най-доброто за страната е да има стабилно правителство по време

...
Най-доброто за страната е да има стабилно правителство по време
Коментари Харесай

Асен Василев: Експертното правителство ще ни тласне към ново...

Най-доброто за страната е да има устойчиво държавно управление по време на поредицата нови рецесии, които се обрисуват. Това съобщи пред БНР съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

" Виждаме, че войната в Украйна ескалира, инфлацията в еврозоната ескалира, има съществено разбъркване в пазарите, еврото спадна по отношение на $. Към рецесиите, които имахме досега, се обрисуват най-малко още 2-3, които да се насложат тази зима, ще би трябвало да има работещ парламент, с цел да може да се реагира съответно ", сподели още някогашният вицепремиер и министър на финансите. 

По думите на Василев отводът на Политическа партия да договарят за държавно управление с ГЕРБ е същинската националноотговорна позиция.

" ГЕРБ би трябвало да провеждат развой на договаряне и с Движение за права и свободи и " Възраждане ", с които смъкнаха държавното управление. Ако те не съумеят, тогава мандатът ще пристигна при нас. Тогава ние ще се опитаме да организираме развой. Дали той ще успее - двоумя се, защото с Демократична България и Българска социалистическа партия нямаме задоволително депутати. Трудно ще се сглоби нещо, само че това не значи, че не би трябвало да се опитва ".

Василев беше безапелационен, че държавно управление без политически фигури не съществува:

" Експертното държавно управление е една тога, която да скрие нелицеприятна коалиция. Всяко едно държавно управление би трябвало да бъде определено от политически фигури в Народното събрание и за всеки един избор да получава поддръжка от Народното събрание. Трябва да има ясно изразена политическа отговорност, политическа структура и метод на взимане на решенията. Експертно, завоалирано, което няма ясно болшинство зад него, би било най-вредното нещо за страната. Това значи още безвремие ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР