Най-добрият юли от три години за регистрация на автомобили, казва SMMT

...
Но въпреки увеличението миналия месец, новите регистрации все още са
Коментари Харесай

Но въпреки увеличението миналия месец, новите регистрации все още са под историческите тенденции и перспективите за следващата година са понижени.

Юли Ръстът през 2023 г. беше значителен поради степента на свиване през миналата година - новите регистрации през юли 2022 г. бяха на най-ниското ниво за 16 години от 2006 г.

Последните данни на SMMT показаха, че повече поръчки са успели да бъдат изпълнени и производство се увеличи, тъй като проблемите с веригата за доставки, които измъчваха годините на пандемията, се оттеглиха, каза SMMT.

Щракнете, за да се абонирате за ClimateCast с Tom Heap, където и да получавате своите подкасти

Това доведе до 143 921 нови превозни средства е регистриран, най-високият брой от юли 2020 г., когато беше отприщено задържаното търсене от първите няколко месеца на блокирането.

Фирмата за икономически изследвания, Pantheon Macro, отбеляза, че цифрата е под средните 168 000 продажби през юли от 2015 до 2019 г.

Продажбите на нови автомобили на физически лица „остават в застой“, каза старши икономист на Pantheon в Обединеното кралство.

Регистрациите на компании, а не покупките на индивидуални клиенти, допринесоха за растежа през юли.

>

Усвояването от големи автопаркове се увеличи с 62% до 80 961 единици, а бизнес регистрациите нараснаха с 28,7% до 2915 нови превозни средства.

Трудните икономически условия, като и , доведоха до понижаване с 0,7% на брой очаквани регистрации на превозни средства за 2024 г.

За остатъка от годината обаче Pantheon каза, че продажбите на автомобили ще се възстановят „само постепенно“ и ще бъдат с около 10% до 15% под нормите преди COVID.

Наистина ли си струват електрическите автомобили?

В същото време делът на продажбите на електрически автомобили нарасна. SMMT каза, че един акумулаторен електрически автомобил е регистриран на всеки 60 секунди, тъй като доставките са се увеличили с 87,9%, а електрифицираните превозни средства представляват повече от една трета (35,4%) от пазара.

Растежът на електричеството трябва да се ускори, каза SMMT , ако целите за околната среда трябва да бъдат изпълнени.

Правителството си постави цел за 2030 г., до която новият бензин и дизел .

„Въпреки че ръстът на електрическите превозни средства, които се движат по пътищата на Обединеното кралство, е значителен, трябва да се движи още по-бързо, ако иска да изпревари останалата част от пазара и да позволи на Обединеното кралство да постигне амбициозни, но необходими екологични цели“, каза SMMT. бяха инсталирани зарядни устройства за електрически превозни средства.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР