Най-добрият тенисист за всички времена ще бъде този, който завърши

...
Най-добрият тенисист за всички времена ще бъде този, който завърши
Коментари Харесай

Лендъл с простичка прогноза за най-великия за всички времена

Най-добрият тенисист за всички времена ще бъде този, който приключи кариерата си с най-вече титли от Големия шлем, безапелационен е легендата Иван Лендъл. Надпреварата за това название е сред трима към момента настоящи тенисисти - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Към този миг Федерер, който ще навърши 39 през август, има 20 трофея от Големия шлем, а Надал го преследва компактно с 19. Световният номер 1 Джокович е с три зад швейцареца и е най-млад от тази тройка - на 32 години и единствено една по-малко от Надал.

" Битката за най-хубав в Оупън ерата е сред Новак, Рафа и Роджър. Който от тях приключи с най-вече трофеи от Големия шлем, той би трябвало да бъде считан за най-хубавия за всички времена. Сега можем единствено да кажем, че Роджър води с малко, само че конкуренцията напълно не е приключила. Когато се отдръпват, тогава ще можем и да съдим ", сподели Лендъл.
" Засега би трябвало да кажем, че най-хубав е Роджър, само че не знам това какъв брой време ще продължи. Джокович и Надал са по-млади и имат още време пред себе си. Сигурен съм единствено в това, че ни чака забавно състезание ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР