Най-добрият ни тенисист Григор Димитров трябва да изиграе два мача

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров трябва да изиграе два мача
Коментари Харесай

Гришо с два мача в Мадрид днес

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров би трябвало да изиграе два мача през днешния ден на " Мастърс " шампионата в Мадрид.

Първо на българина му следва конфликт със международния №5 Стефанос Циципас в 1/8-финалите на сингъл.

Двубоят сред двамата е под номер 4 на корт " Аранча Санчес Викарио ", ще започва не по-рано от 18:30 часа и ще бъде предаван онлайн от MAX Sport 1.

Това обаче няма да е единствената среща с присъединяване на Григор Димитров. В последния мач от програмата Димитров и Феликс Оже-Алиасим ще се изправят против някогашните водачи в международната класация Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара на осминафинал в шампионата на двойки.

30-годишният хасковлия стигна до 1/8-финалите на сингъл след експресна победа през вчерашния ден против експерта на клей Диего Шварцман (Аржентина) с 6:0, 6:3 за единствено 70 минути игра.
 Безгрешен Григор Димитров прегази Диего Шварцман в Мадрид
Безгрешен Григор Димитров прегази Диего Шварцман в Мадрид

Вижте детайлности

Циципас от своя страна в профил участващия с " уайлд кард " французин Лука Пуй с 6:3, 6:4. Гръцкият тенисист беше страховит на сервис и завоюва фантастичните 94% от точките си на първи сервис (31/33). Той материализира и три от осемте си благоприятни условия за пробив, до момента в който противникът му направи единствено един.

Това ще бъде петият дуел на Григор Димитров против 23-годишния Циципас, който е спечелил три от предходните им четири срещи, в това число последните две - най-скорошната от тях на 1/8-финалите в Барселона преди две седмици.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР